L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 5 de novembre del 2011

Pizzes solidaris ( i perquè no coques?)


 
Els veïns i veïnes de Tavernes poden ajudar Cáritas alhora que gaudir d’una pizza de llenya gràcies a la inicitiva que dimecres posarà en marxa la pizzeria “Vall Express” i on participen tambñe altres empreses, cas de RGB Distribuciones Hostelería, Cárnicas Serrano, Pepesi, Asados Chule, Disvall, Hamburguesería Homer, Restaurante la Cepa Andaluza, Levaduras Ruíz, Lácteos Gandia, Leñas Thomas i Troyano Servicios Generales.

Aquestes empreses col·laboraran amb Càritas Interparroquial de Tavernes en un dia solidari durant el qual es cobrarà només dos euros per una pizza individual, per una hamburguesa i refresc o per una tapa de cervesa i pernil al tall.

L’acte solidari será el dimecres, 9 de noviembre, a partir de les 7 de la vespra da i tota la recaptació es destinarà a l'economat de Càritas Interparroquial de Tavernes. Aquesta institució atén unes 250 famílies, sobre les 750 persones.

- Segons "Las Provincias".

La gent de La Cotorra aplaudeix i recolza la iniciativa però volem posar també el nostre granet a la iniciativa i preguntem ¿Per què no coques? Aquelles coques tradicionals, de casa nostra, fetes amb pebre i tomaca, o aquelles fetes amb tonyina de sorra, o les coques obertes. I no parlem dels pastissets ¿Per què no pastissets de verdura, de tomaca i tonyina, o de... ? Tantes coses i coses nostres, tradionals com que anem perdent per influències alienes. I realment les nostres coques i/o pastissets no tenen res a envejar a les pizzes. Simplement que potser per això, per ser nostres, les arraconem. Potser a la pròxima, fer un dia solidari amb les nostres coques i pastissets tradicionals potser una gran idea, a més de potenciar i donar a conéixer als joves la nostra cuina tradicional i casolana.
-

8 comentaris:

Perico Delgado ha dit...

I perque no arròs al forn amb fesols i naps?? Doncs perquè és una pizzeria...

Em pareix una sugerència un poc "tonta" demanar-los que facen coques sabent que prenen una acció solidària amb allò que fan día a día... Que són pizzes.

Més delictiu em pareix l'afluència als MacDonalds, que una pizzeria no prenga una acció solidària amb coques.

Posats a demanar, i perquè no ho fan tots els bars (amb la típica cassalla i quinto) i forns (amb pà de poble i pastissets) del poble?? Esperem que prenguen nota els forners i els barers del poble.

Massa per a la carabassa... No m'agrada la postura de La Cotorra per això.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es la seua opinió.
Ací no hem rebutjat la iniciativa. Simplement n'hem proposat una altra semblant per a una pròxima ocasió.

De totes les maneres li preguntem: ¿on hem dit que les coques les confeccionen les pizzeries? On els hem demanat a les pizzeries que facen coques? No ho vegem escrit en cap lloc.

I no està mal això dels forns. Un bon lloc per a fer les coques i col·laborar també. Segur que si els ho proposen, ho accepten.

Molt bona idea la seua, senyor Perico Delgado.

indurain. ha dit...

empot esplicar peric aque es referix en lo de pastisets,doncs en aquest poble de tota la vida demanes un pastiset i el pregunten una enpanadilla,o si estic jo errat.

Anònim ha dit...

cotorra açò ja no es serios publica algo de interés o si no no publiques

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anàvem a dir-te que publiquem el que l'equip considera convenient, però bé... no cal dir-ho.

Considerem que a ca nostra, on el menjar tradicional està essent substituït per altres que no aporten ni més ni millor qualitat (pizzes italianes, hamburgueses, frankfurts... per citar-ne només uns quants) i quants tants joves ni coneixen el sabor autèntic d'una bona coca en llanda, o d'una coca de tomaca, pebres i tonyina o de la coca oberta o dels pastissets de verdura bollida dones! és molt convenient que des d'ací es recorde que tenim alternatives de menjar nostres i molt bones, que poden ser solidaris i, a més, servir per potenciar i donar a conéixer la nostra cuina tradicional. Els tenim, com en política tenim alternatives i molt bones als partits de sempre.

Per tant... I tant com és convenient recordar-vos-ho!!! Cal dir ben alt, clar i fort que on estiga una bona coca de tomaca... que s'aparten pizzes, hamburgueses i Mac Donals ¿o no?

Si no haveu entés el missatge....

I no ho diguem per l'últim escrit.
Simplement hem fet una proposta o un suggeriment recordant que hi ha altres menjars i que es poden implicar altres sectors de la societat.

I si voleu un dia parlem també de dolços: arnadí, coca d'ametlló però d'ametlló molt a mà, coca morena, torró de cacau, torró de boniato, torró de gat, pastissets d'aiguardent... tots fets a casa, i sense oblidar-nos de la casca.
Xe, tu ¿què és això de la casca? potser es pregunteu alguns joves. Que ve Nadal, i després Reis!!!

I el dimecres no deixeu de col·laborar!

Anònim ha dit...

Si ho mirem amb eixa perspectiva tens tota la raó.
Estem cada dia totalment més despersonalitzats i es nota amb les coses més simples com estes del menjar.

indurain. ha dit...

la coca de dacsa bona tame i hon i haga una bona coca de llanda lleva pizzes.

Anònim ha dit...

La questió es que algú fa algo, a vore si més l' imiten, i aixó qu'este empresari es foraster, qu' aprenguen els del poble: es podía fer coques de mestall, per exemple.