L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 24 de novembre del 2011

INFORME: Els sindicats denuncien empreses de treball temporal (ETT) per no complir els convenis i imposar condicions inadequades als treballadors

            
La Federació Agroalimentària de la Unió General de Treballadors ha interposat una reclamació davant la Inspecció de Treball contra els incompliments del conveni col·lectiu de recol·lecció de cítrics que farien pressumptament algunes ETT, segons ha publicat el diari “Levante-EMV”.

El sindicat ha denunciat, segons indica el rotatiu valencià, que “no s’ha respectat el salari diari mínim establert en el conveni, ni els quilos collits han estat abonats d'acord amb la producció feta per cada treballador i s'han declarat menys jornals reals de treball que els realitzats i no s'ha donat d'alta als treballadors”

El diari recull manifestacions de treballadors d'ETTs que afirmen treballar en  eixes empreses en “condicions tercermundistes" i explica com descomptats la gasolina, les quotes a la Seguretat Social i la despesa de telèfon, la jornada (de deu hores) els eixia per "entre 7 o 8 euros", és a dir, a 0,80 euros l'hora quan el conveni marca una paga mínima de 49 euros per una jornada de cinc hores (és a dir, a 9,80 euros per hora).

Fa pocs dies Comissions Obreres alertava dels contractes fraudulents que realitzaven algunes ETT a la Ribera, que descompten de la nòmina dels collidors l'ús de les alicates, o els obliguen a fer-se càrrec del pagament del combustible, quantitats que segons el conveni són a càrrec de qui els contracta. Els sindicats han presentat enguany tres denúncies contra ETTs a la Ribera, La Safor o el Camp de Morvedre, donant-se la circumstància que alguna d’aquestes ETT ja estaven denunciades de l’any passat.

Compromís demana inspeccions i fortes sancions contra l’explotació dels collidors valencians


El diputat electe de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha informat que instarà a l’executiu central a prendre mesures “contundents” contra les ETT i les empreses que toleren les pràctiques abusives contra els treballadors i treballadores del camp.

ComproMís ha denunciat que molts magatzems de taronges de la Ribera, el Camp de Morvedre o La Safor, comarques de tradició citrícola, han optat per derivar la contractació de collidors i de personal de magatzem a ETT, les quals estan pagant salaris molt baixos i sense justificar.
 
El diputat electe de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha informat que una de les primeres iniciatives “serà defensar els interessos dels treballadors i treballadores de la taronja, que estan patint una explotació brutal per part de les ETT en tot el territori valencià”. Per això, Baldoví ha anunciat que portarà una bateria d’iniciatives “per a que les inspeccions de treball perseguesquen i imposen fortes sancions a les empreses que estan explotant als collidors, els quals cobren huit euros per deu hores de treball, segons han denunciat en la premsa”.

En aquest context, el portaveu d’agricultura en els Corts Valencianes de la coalició, Josep Maria Pañella, ha manifestat que “les ETT no contracten a collidors experts i qualificats i estan sense treball en temporada alta, quan sempre han treballat. I per l’altra banda, ens trobem que amb els salaris que estan pagant les ETT, la gent fuig de treballar en la taronja, condemnant més a mort la nostra agricultura. És urgent que des del Consell Valencià i des de l’administració central es prenguen mesures urgents i dures”.

Compromís prepara en aquest moment diverses iniciatives parlamentaries “perquè no podem esperar a que passe la temporada alta de la taronja”, segons ha declarat Joan Baldoví, qui ha reiterat que la defensa dels treballadors i treballadores del sector agrari  “són una prioritat per a Compromís, que està al Congrés per a defensar els interessos de les valencianes i els valencians”.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

A tot això sabem el que pensa AVA, el sindicat pro PP, del tema? Perquè mai els treballadors tenen cabuda en les seues coses, la patronal i el comerç si.

Anònim ha dit...

ja era hora que es restablira la normalitat al sector. Que hi ha qui ha guanyat molts diners a costa dels altres.

Anònim ha dit...

Crec que es legitim que un comer´´ contracte per mitja d´una ETT. La relacio que hi haja entre esta i el treballador ja es una altra cosa. Crec que no es deu atacar als comerços per aixo.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ningú ha dit que siga il·legitim la contractació ni s'ha dit res ni s'ha atacat cap comerç.

Anònim ha dit...

"ComproMís ha denunciat que molts magatzems de taronges de la Ribera, el Camp de Morvedre o La Safor, comarques de tradició citrícola, han optat per derivar la contractació de collidors i de personal de magatzem a ETT, les quals estan pagant salaris molt baixos i sense justificar."
Cotorreta no s´ataca al comerç????

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres entenem que no.

Denunciar és una paraula polisèmica que entre altres sentits i prous generals té el d'informar, notificar, declarar, que considerem és el que té en la frase.

Tu vols que es prenga el el mes restrictiu més propi de dret processal de "notificar a l'autoritat la perpetració d'un delicte perseguible d'ofici", que no es ni de lluny el cas.

I es veu clar que quan es diu que que "ComproMís ha denunciat que molts magatzems de taronges de la Ribera, el Camp de Morvedre o La Safor, comarques de tradició citrícola, han optat per derivar la contractació de collidors i de personal de magatzem a ETT..." no s'està demanant cap actuació de la justicia contra els comerços perque està clar que cadascu pot contractar on vulga i no és il·legal contractar mitjançant una ETT.
Tema a banda com tu dius es la relació que hi haja entre ambdós.

Anònim ha dit...

A mitat preu tots son bons per a les ETT, però ocm cullen, com deixen el genero?? que més dona. Afecta a l'exportació per tant al futur del sector.

Anònim ha dit...

Donem noms, sols cal que aneu al Bollo o al Tono, no cal anar mes lluny, pregunte per benifairó o Simat.

Anònim ha dit...

Cotorreta, se perfectament el sigifica que te la paraula "denunciar" i com tu be dius pot ser "informar, notificar, declarar", en definitiva lo que vol dir es posar en coneixement d´algu, no expresament a una autoritat, ni amb la intencio de instar a l´Administracio de Justicia a dur a terme cap actuacio. No obstant, quan es fa una declaracio, sobretot per part de de grups politics lo que es preten en certa manera es "soltar la llebre" o com es diria en castella "poner el grito en el cielo". Si entenc que "denunciar" en aquest cas si te un significat negatiu, en to de reprobacio.