L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 18 de novembre del 2011

ELECCIONS 20-N: Allò que a València no ha pogut esperar el 21-N


 
                 Rajoy avala la política econòmica de Fabra

El president de la Generalitat Alberto Fabra anunciava el dimecres, que el PP haurà de prendre mesures dràstiques si arriba al Govern el pròxim diumenge. Però, a València Fabra no ha pogut esperar per posar en marxa la recepta del PP per als temps de crisi: retallar en els serveis socials bàsics.

Els valencians com som sempre els primers ja estem patint moltes de les retallades del PP i ací no existeix un govern socialista anterior a qui tirar les culpes perquè  el PP governa des de fa setze anys.  A Espanya li podríem dira llò de "cuando veas las barbas de tu vecino...." I es que Fabra ja ha marcat el camí de les retallades del pròxim govern de Rajoy.


Davant les retallades, les protestes s’han intensificat a tot el territori entre els afectats, des dels estudiants, farmacèutics i advocats d'ofici, fins a molts altres sectors afectats pels impagaments, com el del llibre, el de la dependència o els policies i bombers. L’última mostra d’aquestes queixes fou la d'ahir, quan milers d’estudiants eixiren al carrer per defendre una educació pública i de qualitat que, consideren, es troba sota perill per les contínues retallades del Consell. 


I ben lligat a l’àmbit educatiu es troben les protestes del Gremi de Llibreters, que han denunciat els 30 milions d’euros que la Generalitat encara no ha pagat als establiment per la liquidació del bonus-llibre. Queda de manifest que el finançament de llibres de text no la paga la Generalitat del PP sino els xicotets empresaris del llibre. 


En l’àmbit sanitari, el panorama valencià no pinta millor. El deute de l'administració valenciana amb les farmàcies será de 840 milions a final d'any, ja que el Consell no preveu pagar-los fins gener. Aquests impagaments ja estan provocant problemes de subministraments de medicaments en alguns establiments. 


També el Consell té un deute amb les empreses subministradores del sector de la tecnologia sanitària, que ascendeix fins als 886 milions d'euros, una xifra que situa a la comunitat com la segona amb més dèficit de tot l’Estat. I tampoc es preveu que els deutes se salden prompte.  


Però les queixes sobrepassen les fronteres de l’àmbit educatiu i sanitari, i s’escampen com la pólvora. Ara, els advocats d’ofici de València ja han reclamat els 10 milions d’euros que el Consell es deu; els dependents demanen a la Generalitat que faça front als 75 milions d'euros que encara no ha transferit en matèria de Dependència. De fet, les residències de persones dependents ja es plantegen tancar portes davant la delicada situació. També els policies locals i bombers de València s’han embarcat en una protesta  contra l'Ajuntament de València davant la reducció de plantilla que estan sofrint. 


En altres sector ni la crisi ni la tisora de la Generalitat han arribat. Prova d’això és que els diners destinats als grans esdeveniments han augmentat un 20% en els pressuposts de la Generalitat i comptaran en 2012 amb 30,5 milions més.

-Basat en un text de l'Informatiu
-
.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No tot es roig o blau, n´hi han altres colors,el groc, el rosa...

Anònim ha dit...

No sabéis lo que le espera a la gente "normal" si gana Marianito. Los "amiguetes! no tenéis que temer nada, habrá para todos ellos. Lo realmente triste en este páis "perplex" es que los que van de izquierda sean de derechas y los que son de derechas sólo benefician a sus amigos. Yo nunca he visto un gobierno de derechas que "pute..." a los pequeños y medianos empresarios, no pagandoles por los trabajos que han prestado en la Administración donde gobiernan.

Anònim ha dit...

Ja veiem com ha anat amb el PP: País Valencià amb un 28,9% d'atur i pujant!!!

Això sí els espanyols s'han embutxacat els nostres duros amb AVEs a Madrid en comptes d'Europa, Circuïts Urbans de València en comptes d'escoles, Ciutats d'Arts i Ciències en comptes d'hospitals, Aeroports fantasmes en comptes d'ajuts a l'exportació dels nostres productes...

Ésser un colònia d'espanya ens ha arruïnat.