L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 30 de novembre del 2011

ACTUALITZEM, INFORMEM I EXPLIQUEM: Més sobre la nova depuradora, que sembla ser hi ha interés a conéixer coses.



Signatura del contracte de redacció de l'avantporjecte el passat dilluns

 La veritat us farà lliures ( Juan 8:32).

Després de la firma el passat dilluns del contracte de redacció de l’avantprojecte amb la UTE formada per les empreses Abacal Ingenieros Consultores, Integral i KM Proyectos, hem conegut noves dades que ara us exposem. 

L’adjudicació del contracte per la Mesa de Contractació municipal va ser el passat 17 d'octubre i el dilluns va ser la firma.  L’import és de 142.800 euros IVA a banda amb un termini de 6 mesos per presentar el avantprojecte i després el termini de tramitació serà d'uns 8 a 10 mesos. No perdeu l’ull a aquests terminis.   

L'Ajuntament de Tavernes amb aquesta actuació busca fonamentalment que la Generalitat no retarde la construcció de la depuradora. El conveni per a la construcció entre la Generalitat i l’ajuntament  es va firmar el febrer del 2009, és a dir, fa vora 3 anys, i com tot el món sap ni  l’anterior govern del PP ni la Generalitat van avançar massa. De fet, la Generalitat no l’ha contemplada en el seu pressupost del 2012. Així que mala cosa i damunt tenim amb el que llegim tots els dies del deute de la Generalitat i els retalls.

A partir d’ara, s’ha de tramitar el Pla Especial junt amb el avantprojecte de la UTE i demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l'autorització d'abocaments de l’aigua depurada al riu Vaca.

Una vegada eixe  pla aprovat per la Comissió Territorial d'Urbanisme s’ha de redactar i aprovar el projecte d'execució definitiu junt a l’expropiació dels terrenys. Ací acabarà la faena de l'Ajuntament i aleshores l’execució de la depuradora dependrà exclusivament de la Generalitat. En resum: Tavernes ha de redactar els projectes, demanar els permisos i autoritzacions d’abocaments al riu i obtindre els terrenys afectats.

La Generalitat ha de finançar les obres, procedir a la contractació i execució de la depuradora,  així com a desmantellar les actuals, que passaran a ser estacions de bombeig.
Ho sabeu però ho repetim: la construcció de la nova depuradora és absolutament imprescindible per poder desenvolupar el Pla General d'Ordenació Urbana i els Plans Parcials de la platja.

O siga, i parodiant una sèrie televisiva “si no hi ha depuradora, no hi ha més urbanitzacions en la platja”.  I sobre ser tant important i necessària per dur endavant els projectes faraònics venuts pel PP els darrers anys, no comprenem com l’anterior govern municipal va avançar tant poc des del febrer del 2009. Finalment, ha hagut de ser el “tripartito” qui ha mogut fitxa i ha iniciat el procés.  

EL PRESTEC ICO
L’Ajuntament va demanar en novembre del 2010 un préstec ICO de 900.000 euros que s’ha d’usar en les expropiacions de terrenys. El préstec ICO té una durada de dos anys i si en eixos dos anys (acaba en novembre del 2012), l’ajuntament no compleix el motiu del préstec, l’ha de tornar. Així de senzill. 

A partir de dilluns passat, com ja hem dit, hi ha un termini legal de 6 mesos per a presentar l’avantprojecte i entre 8 i 10 per a la tramitació. Es a dir, eixe procés pot estar acabat sobre el mes de febrer-març del 2013. 

És aleshores quan s’iniciarà el procés d’expropiacions, però ja estaríem fora del termini del préstec!  Per tant....  i davant el que sembla ser impossibilitat de complir, l’Ajuntament no tindria altre remei que tornar el préstec. 

Com La Cotorra ha donat a conéixer, i Las Provincias va publicar , l’anterior govern del PP va comunicar que el dia 1 d’abril donaria a conéixer l’empresa redactora. Però això no va passar.  I  des del dia 1 d’abril al 28 de novembre han passat quasi 8 mesos.  Uns 8 mesos que sembla s’ha endarrerit el procés i que afecta el préstec ICO.

Doncs bé, les veus afins a l’anterior govern primer començaren culpant al govern actual de no tindre cap interés en la depuradora i de paralitzar el procés. Ara que ha quedat clar qui el va paralitzar  i quan s’ha demostrat l’interés del nou govern per la depuradora amb la firma del dilluns, ja van canviant de tàctica i diuen que el nou govern vol tornar el préstec per posar-hi impediments.  

Ens consta que el govern municipal no vol tornar-lo sinó que serà precís perquè no es poden fer les expropiacions abans de novembre del 2012. ¿Tindrà alguna cosa a vore l’endarreriment de vora 8 mesos per no haver-se firmat el contracte en abril com va anunciar el PP? Vosaltres mateixos.

El bo del cas, és que eixes veus no diuen que l’Ajuntament paga interessos per un préstec que no es podrà usar per a les expropiacions. Davant això, quines alternatives té el govern municipal respecte al préstec ICO? 

Nosaltres en considerem tres:
1.     Tornar el préstec, però ja,  i deixar de pagar interessos.
2.     Esperar a novembre del 2012, deixar que vença el termini i pagar interessos fins eixa data, a pesar de saber que no s’usarà .
3.     Procedir a una modificació de crèdits i emprar-lo en altres coses.

Un poc llarga ens ha resultat l'explicació, però pensem val la pena davant algunes (des)informacions. Com diu l’evangeli de Sant Joan: “La veritat us farà lliures”. Així siga
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Impresionant. Això és informació i no el que hem llegit en altres blogs i inclús en els dos diaris de la premsa comarcal.

Anònim ha dit...

Clar i concís.

Anònim ha dit...

I perque no considerar una quarta opció: negociar amb els propietaris una compra amistosa ara i evitar l'expropiacio forzosa.

Crec que es la millor opcio. Si ara tenim els diners comprem els terrenys ara.

Anònim ha dit...

Ara sí que ja està tot clar... Molt bona informació.

Anònim ha dit...

Manolo i els del PP sempre fan igual: parlen, parlen, xarren,xarren i després a l'hora de la veritat; on realment tenen que parlar, que és en el plenari, no diuen NI MU!! Després se n'ixen en altres tonteries i a parlar d'altres coses. Ja ho han fet i ho tornaran a fer, com l'han cagat a ras de mànec, només es dediquen a desinformar, menys criticar i més treballar pel poble!!!

Anònim ha dit...

Perquè si expropies pagues un preu i no cal negociar les condicions i "comprar amistosament" implica pactar un preu que sempre és major que si s'expropia. Ningú vol que li expropien terres, per això es diu expropiació, perquè li lleven a u, sense voler, les terres i li paguen un preu que normalment, el expropiat, considera inferior. amb la falta de diners que tenim, no voldràs que es posen a negociar preus i que es paguen més diners per una cosa que TOT EL POBLE necessita, no?

Anònim ha dit...

Anònim de les 14:27, eixa quarta opció no és posible, per la sencilla raò que encara no se sap quines terres són, i ni tan sols si la Generalitat aprovarà el projecte tal i com se li presentarà.

Hi ha que tindre en compte que encara estan en l'avantprojecte, i que res està decidit, i menys encara clar.

Anònim ha dit...

Anonim últim te raó, fins no estiga el projecte no es sabrá en concret a quantes terres afecta.