L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 30 de novembre del 2011

INFORME: De com el PP entona el “salve’s qui puga” en el cas Emarsa o “passen i saquegen”


L'Ajuntament de València, que presideix Rita Barbera,  controlava el 45% dels vots de l'assemblea metropolitana.

El cas Emarsa avança i a poc a poc els jutjats van ratificant per la via legal tots els escàndols que la premsa fa mesos que denuncia sobre la depuradora de Pinedo. Davant les irregularitats que ja envolten bona part del PP valencià, el Consell i l’Ajuntament intenten desmarcar-se, siga com siga, d'aquest saqueig públic

El cas Emarsa fa molta pudor i els dirigents del PP esguitats per les aigües tèrboles de la depuradora de Pinedo, ja comencen a aplicar allò de “salve’s qui puga”. Ara que avança el judici que investiga el forat de 17 milions d’euros de l’empresa pública, encarregada de la depuració de l’aigua de l’àrea metropolitana de València, sembla ser que ningú té res a veure en totes les irregularitat que es van dur endavant. Tot i que alguns membres del partit, incloent Enrique Crespo, vicepresident de la Diputació de València, estan imputats en el cas, els populars intenten desmarcar-se de l’escàndol que ja té ressò estatal. No importa cap a qui dirigir les responsabilitats, sinó simplement llevar-se-les de damunt. 

Fa unes quantes setmanes, Alfonso Rus, president de la Diputació, suggerí que el  cas Emarsa era un problema municipal. Però l’alcaldessa Rita Barberà assegurà ahir que no volia entrar en el “joc d'intentar implicar persones que no tenen res a veure”. Però encara que Rita intenta allunyar-se de la polèmica i espera “que actue la justícia”, la cosa ben certa és que l'Ajuntament de València disposava del 45% dels vots de l'assemblea metropolitana que controlava la societat pública, l’òrgan que feia i desfeia a Emarsa.

Uns altres que intenten desentendre’s de la polèmica són els consellers, sobretot després que es coneguera fa uns quants dies que el jutge també dirigeix la seua investigació cap a la Generalitat, concretament cap als pagaments de més de 115 milions d'euros que realitzà entre 2004 i 2010 pel tractament de llots. Davant això, ahir el portaveu del PP en les Corts, Rafael Blasco, assegurà que cal confiar en la justícia, “que depurarà responsabilitats, si hi ha, en les persones i institucions que tinguen alguna cosa a veure en el cas Emarsa". Però matisà que ni les Corts ni la Generalitat tenen "res a veure". També fa uns dies el conseller José Manuel Vela assegurà que “Emarsa no és una empresa que depenga de la Generalitat” . “No la conec de res”, afirmà Vela. 

Les últimes novetats del cas arribaven ahir, quan a través d’un dictat del magistrat instructor de la causa, Vicente Ríos, es coneixia la imputació de Management de Azafatas y Servicios, SL i de Vicente Tomás, com a administrador de Viatges Benimàmet, SL.  per haver participat en els presumpte saqueig de diners públics. El dictat confirmà que ambdues empreses van treballar i van emetre factures per Emarsa per serveis que mai realitzaren. 

Encara que aquestes informacions ja es coneixien a través de la premsa, ara el magistrat les ha ratificades al jutjat. Segons el dictat, l'agència d’hostesses facturà al voltant de 60.000 euros per un servei que en cap cas va ser prestat, i el concepte del qual eren entrades per al Gran Premi de la Fórmula 1 i pel València Open 500. A més, segons assenyala el magistrat, la sorpresa ha arribat quan, després de demanar informació als hotels sobre els serveis facturats a través de l’agència de Benimàmet, els hotels han fet saber que no existia cap tipus d’informació al voltant d’aquests serveis. Tot i que no es realitzaren, sí existien serveis facturats i pagats per Emarsa a aquesta agència de viatges. 


“Passen i saquegen”

Els grups de l'oposició tornaren a demanar ahir responsabilitats polítiques després de celebrar la Junta de Síndics. La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, criticà que la consigna del PP valencià siga "passen i saquegen".

Oltra va denunciar com  “s’ha vist que Emarsa ha servit per a col·locar a gent del PP, per a gastar-se diners en benefici particular, per a finançar al PP i per aconseguir una xarxa de clients perquè el PP es perpetue en el poder”.  

El portaveu adjunt d’EUPV, Ignacio Blanco, instà els dirigents del PP a apartar del partit als imputats en el cas, ja que "estan embrutant la imatge dels polítics”. 

Pel que fa al PSPV, la síndica adjunta, Cristina Moreno, anuncià que el seu partit demanarà la creació d’una comissió d’investigació en les Corts sobre l’empresa pública. La resposta del PP mitjançant Blasco: que eixa proposta té “intencionalitat política”. 

- Segons L'Informatiu
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Damunt pagaven inclus cases d'alterne. Si ho fa l'esquerra, mare de déu.

Anònim ha dit...

Ahora todos son amigos de Mariano, ¿ que curioso no ? ha pasado de apestado a querido para más de una (o uno) Hay, la esperanza es lo/la último/a que se pierde.....