L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 21 de novembre del 2011

El PP guanya les eleccions a les comarques valencianes



El Partit Popular ha guanyat les eleccions al País Valencià, amb un resultat de 20 diputats just el doble que el PSOE, que perd 4 diputats i es conforma amb 10 escons. 

L'altra gran notícia és l'entrada dels tres partits minoritaris que tenien esperances d’un acta a Madrid. Esquerra Unida, Compromís-Equo i UPyD es reparteixen els tres escons restants, els tres a la província de València. EU torna al Congrés després de quedar fora el 2008 i Compromís i UPyD aconsegueixen la proesa de fer debutar  les seues respectives formacions.

A la província de València, el PP reedita amb Esteban González Pons els resultats de fa tres anys amb 9 diputats, pero el PSOE és més castigat i la candidatura encapçalada per Inmaculada Rodríguez Piñero, registra un enfonsament i deixa escapar tres escons (de 7 a 4).

73,12% de participació
En una jornada marcada pel mal temps, la participació ha caigut de forma notable amb un 73,12%, en concret 5,72 punts menys que l'any 2008. El descens, generalitzat en les tres províncies, és més acusat a Castelló, la més afectada per la gota freda. En aquesta província ha anat a votar el 72,29% del cens electoral, un 5,54% menys.

A València, la caiguda arriba als 5,12 punts. Passa dels 79,13% de les últimes generals als 74,91 de les actuals. Es modera lleugerament aquesta tendència a Alacant. Si el 2008 es va registrar una participació del 78,74%, aquest diumenge s'ha arribat al 73,75%.

- Segons El Mundo

1 comentari:

Estruch ha dit...

Gracies per al menys un agradable deferencia .