L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dissabte, 5 de novembre del 2011

ELECCIONS 20-N: La coalició Compromís (Bloc-Iniciativa-Els Verds-Equo) conseguirà com a mínim un diputat a les Corts Espanyoles


 L'últim baròmetre del CIS augura que la coalició Compromís-Equo (integrada per Bloc, Iniciativa, Verds i Equo) aconseguiria per primera vegada tindre com a mínim un diputat al Congrés de Diputat en la província de València. 

L’enquesta assenyala una nova majoria absoluta del PP a la Comunitat Valenciana, que sumaria un escó més que en les eleccions generals del 2008, mentre que el PSOE en perdria tres. També EU, com Compromís, aconseguirien un representant, mentre que UPyD no n’aconseguiria cap.

El creixement del Partit Popular es traduiria en un diputat més per la província d'Alacant, mentre a València i Castello es mantindrien els nou i tres que van conquistar fa quatre anys.

L’enfonsament del PSOE a nivell nacional també té reflex en la Comunitat Valenciana, que perdria un escó a Alacant i dos a València. El retrocés dels socialistes possibilitaria que EU, que des de 1989 tenia representació al Congrés dels Diputats i que el 2008 la va perdre per discrepàncies internes en torne a tindre mentre Compromís-Equo accedería per primera vegada a les Corts Espanyoles.

-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per a que vegeu com la llei d'hont castiga als partits xicotets, afavorix als grans i als nacionalistes :

Mentres segón el últim barómetro del CIS, EU necessita un 6,17% per a obtindre 8 escons, CIU amb sols el 3,31% em tendría 13.
Mentres UPyD necessita un 2,91% per a obtindren 3, el PNV sols el 1,17 % , Amairu el 1,05% i ERC sols el 1,23 %.

El PP en unes 13 vegades més % de lo que trau UPyD, trau 65 vegades mes escons. El Psoe amb 4 vegades més del % que EU trau 20 vegades més escons.

Els tres nacionalistes, amb menys d'una tercera part de vots que UPyD trauríen els mateixos escons .

Compromís amb una sexta part del % trauría una tercera part d'escons que UPyD.

Es just açó? jo crec que no, i vosaltres?

Es feren quant l'aprovaren una llei a la seua mida i la volen mantindre a tota costa, perque si s'aplicara una llei més proporcional i amb ambit autonómic de vot,EU y UPyD doblaríen o inclús podríen triplicar al menys el nombre d'escons, i els nacionalistes o desaparexeríen els menuts o pedríen més de la mitat de la seus representacióen el millor cas.

Vostes mateix.

Indesidenter ha dit...

Vosté parteix d'una premisa erronìa. La llei no s'aplica tenint en compte tota la nació com a una única circunscripció electoral, sino la circunscripció provincial. I amb eixa condició hi ha el que hi ha.

A mi em sembla més greu que a Soria per cada 15.000 persones hi haja un diputat i a Valencia són cada 50.000. Per què el vot d'una persona de Soria ha de valdre el mateix que vora quasi 4 de València?

Per tant, i mentre no partim de premises amb igualtat de condicions tota comparació com se sol dir es odiosa.

Anònim ha dit...

Mes clar encara:

PP 46,6% - 190-195 escons
Psoe 29,91% - 116-121 escons
EU 6,17% 8 - escons
CiU 3,31% - 13 escons
UPyD 2,91 % - 3 escons
PNV 1,17 % - 3 escons
Amauir 1,05 % - 3 escons
ERC 1,23 % - 3 escons
Compromís 0,41 % - 1 escó

Com podeu vore, justíssim.

Si el ambit de vot fora nacional, com en les europees, el PP trauría uns 163 escons, el Psoe uns 105, EU uns 21-22, UPyD uns 10, CiU uns 11-12, PNV i demés nacionalistes assenyalats sobre 2-3, més 2 que 3, i Compromís 1-2, mes lo primer que lo segon.

Per lo tant lo dit, cuant més gran eres (PP,Psoe) o pesses en la teua autonomía (CiU), millor resultats traus.

Ja enteneu perqué no volen cambiar la llei? El PP no tendría majoría absoluta