L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 21 de novembre del 2011

Festivern: El govern municipal confirma i dóna a conéixer que Tavernes serà la seua oficial del “Festivern 2011-2012”


L'alcalde Jordi Joan i la regidora Pilar Altur amb membres de l'organització

El festival d’hivern que organitza “Cercavila Cultura de Carrer” i que és conegut popularment com Festivern tindrà lloc enguany a Tavernes. Des d’avui mateix ja és oficial i encara que el festival només té un dia de durada les activitats que envolten l’esdeveniment cultural i musical tindran lloc durant la setmana del 26 al 30.


El festival arriba enguany a la setena edició i no suposarà cap cost per a les arques municipals perquè són els organitzadors els qui s’ocupen de totes les despeses. El finançament del festival recau estrictament en els participants, és a dir, en els abonaments. L’Ajuntament sols ha previst i com a acte dins de la programació cultural municipal habitual el concert del cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura i el grup d'Alcoi Arthur Caravan. Ambós presenten el seu nou disc a la Casa de la Cultura. Podeu llegir ací més informació sobre Arthur Caravan


http://www.elpais.com/articulo/cultura/Els/passos/gegant/d/Arthur/Caravan/elpepucul/20111117elpepucul_6/Tes

L’alcalde valler, Jordi Joan, i la regidora de Cultura i Festes, Pilar Altur, han mostrat la seua satisfacció perquè l’organització haja comptat per a les activitats programades amb la participació de grups locals i la col·laboració de diferents pubs de Tavernes. 

L’alcalde Jordi Juan ha manifestat que “una de les preocupacions del govern local ha sigut donar una alternativa festiva als joves per a la nit de Cap d’Any, i també evitar-los el desplaçament fora de la localitat. Les activitats culturals i musicals programades convertiran Tavernes en un centre d’atracció per a la joventut de la Valldigna i de les comarques veïnes, i això sempre implica beneficis de promoció de la nostra ciutat. I tot açò a cost zero per a l’Ajuntament i amb una gran possibilitat de profit per als nostres empresaris, comerciants i hotelers ”. 

La regidora de Cultura i Festes, Pilar Altur ha remarcat que “el festival fa molts anys que es realitza i el fet que vulguen vindre a la nostra localitat és un orgull i una gran satisfacció, ja que durant uns dies tots podrem gaudir dels diversos actes culturals i esportius programats. Serà una setmana molt fructífera per a les nostres empreses, comerços i locals d’oci de Tavernes i de la platja, i el primer any en molt de temps que Tavernes tindrà un Cap d’Any ple d’activitats que contribueixen a potenciar la nostra cultura i les nostres arrels”.

L’ajuntament ha confirmat que la zona d’acampada estarà situada darrere del col·legi Alfàndec i, a més, s’habilitarà un blog per a facilitar informació de lloguer puntual d’apartaments a Tavernes i a la platja. El servei, segons ha dit la regidora Altur, s’oferirà als interessats mitjançant les immobiliàries locals. 

Visita a les instal·lacions. Pregunta per a ociosos: què miren els organitzadors? 

El Festivern naix l’any 2004 amb una clara intenció de trencar els esquemes i els tòpics que encerclen la música feta a València, a més de servir de punt de trobada per a gaudir de la música autòctona. El grup Obrint Pas va ser l’artífex de l’esdeveniment que va dirigit especialment a un públic entre 15 i 35 anys d’edat.

Els objectius del Festivern són la promoció i la normalització de la música en valencià, la promoció de grups novells en la nostra llengua, la difusió de la música d’arrel i d’autor, i la presentació de noves tendències musicals, així com la integració del festival dins de l’entorn cultural i festiu de la localitat on es celebra cada any.

- Segons la informació oficial.

19 comentaris:

L'home bo ha dit...

Crec que els organitzadors miiren les goteres. Aquest dissabte es suspengueren els partits del club basquet tavernes... El pavello esta en unes condicions lamentables, i aixo que es relativament nou.... Les coses amb pressa sempre es fan mal fetes.

Anònim ha dit...

Ja era hora q en Tavernes hi haguera alternatives per a quedarmos en cap d'any. Enhorabona

Anònim ha dit...

el q no entenc, es perq es te q fer el festivern en el pavello d´esports??per a q esta el pavello multiusos????si algu pot donar informacio d perq es fa en el pavello d´esports?gracies

Anònim ha dit...

A però hi ha un pavelló multiusos? No sabia que teníem un pavelló multiusos amb les seues pistes multiesports, servicis higienics, vestidors, dutxes i més.

No et referiras a eixa nau que hi ha sense parets laterals? Ara això de pàvelló res de res. Si estava pensat com a magatzem...!

Que el PP li posara i que molts li digueu pavelló multiusos no vol dir que siga ni que aprofite com a pavelló.

Vols saber perquè es fa al pavello d'esports?
T'ho dic de seguida: perquè este governa d'ara pensa que per als joves i per a la gent del poble el millor de tot, les millors instal·lacions i els millors servicis per als joves.
Un 10 pel govern municipal.

un perjudicat de la platja ha dit...

Doncs estan poc contents els hostelers de la platja, vaja faena qu'els han fet, donat que en dita data arreplegaben a un bon grapat de jovens que pasaben la nit a la platja inclús dormíen allí, no n'hiava altra data menys perjudicial? mal escomencem...

Anònim ha dit...

Tu de perjudicat de la platja res de res.
¿Perjudicat i escrius: estan poc contents i vaja faena que els han fet i arreplegaven?

Si fores perjudicat hauries dit: estem poc contents i vaja faena que ens haveu fet i arreplegavem.

Es que al final ja ni sabeu dissimular.

Anònim ha dit...

Jo soc perjudicat si els perjudiquen el meus amics i companys de Aceplat, per lo tant, sí, soc un perjudicat.

Anònim ha dit...

Si després el passen part dels beneficis de les seues empreses em sembla molt bé que penses així.

I quan en el poble no es fa res a Cap d'Any, com fins ara, sóc jo perjudicat i aproximadament 17.000 més que no anem a la platja.
Per tant, molt bé el Festivern i un 10 per al govern.

Jo crec que el que tu vols i prefereixe és que millor que no feren res. Encara que després se'n vagen fora dos o tres mil, tens igual.

Anònim ha dit...

Previsible, així titularia jo la notícia. Aquesta és una de les raons que em fa rècia a recolzar-vos. I mira que teniu un bon grapat d´iniciatives, però amb això li doneu la raó a qui diu que governeu només en benefici d´un perfil de persones. El festivern no és una festa per a un públic ampli, és una alternativa per a qui? No cal ni dir.ho. Tot això ho dic desde el respecte a tots els estils musicals, respecte que no tots tenen.

Anònim ha dit...

Massa gent que vos ha mostrar recolzament no es sent identificada en aquest gest, perquè no concerts que puguin gaudir més ciutadans? encara que no siguen votants (recordeu que són la majoria)....

Indesidenter ha dit...

Anonim de les 16:07 i de les 16:11.

Voldria que em digueres un acte on TOTS i TOTES estigueren d'acord, on anaren tots i totes, que fora com tu dius d'un public ampli.

Els concerts de l'orquestra del poble són per a un public ample? NO (T'avise, sóc soci de la banda i hi vaig, pero no deixe de reconéixer que no són per a un public ampli)
El teatre de la Casa de la Cultura, és per a un public ampli? Convindras que no.
Així te'n diria mil. Segons vosaltres que no en facen cap.

Mira: si es fa un concert de guitarra clàsica, no agrada a tots. Si es fa un festival de rock no agrada a tots, si es fa una actuació de sarsuela el mateix, si fem la presentació d'un llibre, igual i si ferem un cicle de conferencies el mateix, si es fa una projecció de cine segur que hi hauria descontents per no endevinar-li el gust de pel·lícules.
Per tant que ni s'ho plantegen fer-ne.


Actes que arreplegue moltes i quasi totes les sensibilitats, on tots estiguen d'acord, on estiguen representants quasi tots els sectors... no n'hi ha cap. Potser l'unic seria la gal·la contra el càncer i perquè només cada participant te una intervenció minima: una cançò o dos i prou.

Mire que hi ha molta gent que no està d'acord amb el Festivern per motius diferents el que expressa i intenta disfrassar-ho amb altres condicionants, com el que dius d'un ampli sector. El Festivern tindrà una gran acollida precisament per això, perque agafa un ample sector molt nombrós de gant que pot anar i molts estils per escoltar. Crec que no s'haveu molestat en llegir el cartell. I si no es així disculpeu.

Ara potser tot siga perquè per al vostre pensament i ideologia potser un festival de rock i en valencia no siga politicament correcte.

Tot el que per ara ha fet el govern entenc que ha sigut per a un ample sector: Bous al carrer han anat de tota edat, sexe, classe i condicio social; Xavi Castillo el mateix.
Quina cosa mes s'ha fet que siga dirigit a una minoria? Si encara no n'han fet cap i la primera cosa que es fa fora festes, abans de celebrar-se ja estan omplint de crítiques sense cap motiu.

Governar per a tots i totes té això: tots no estaran d'acord amb tots els gestos. Tots no estaven d'acord amb els bous al carrer i amb Xavi Castillo, però la immensa majoraria si.

Ara si el que voleu es el sistema que hem tingut durant 16 anys, on tot s'ha fet dirigit a uns sectors concretos i amb una missió alliçonadora i alienant del poble, oblidant la cultura pròpia, per a mi millor que no. Potser no siga el vostre cas, i aleshores us demane disculpes de bestreta, però cansa llegit tanta crítica quan en el fons només hi ha una cosa: anar en contra siga com siga contra el govern i contra tot allò que fregue un poc el valencia i la cultura pròpia. Dona fàstic tant d'autoodi i autodespreci i menyspreu d'allò que es seu en els valencians. Perquè en el fons, l'unic argument és eixe: si fora un Festivern amb cantants i grups de rock en castellà i en anglés no obririeu la boca.

Anònim ha dit...

Jo sols torne a dir que no es la millor data, doncs va a perjudicar als hostelers de la platja, n'hi han mes dies que llonganises per a fer-lo.

Anònim ha dit...

El Festivern des de que es va iniciar té com a data fixa el 31 de desembre. FIXA. La nit de Cap d'Any.

I això de perjudicar als hostalers de la platja ho veig prou dificil, imposible, perquè la gent que va al Festivern no va de sopar de Cap d'Any a cap restaurant.

Inventeu-se una altra cosa. Quina preocupació pel Festivern de gent que està clar que ni pagant-li l'entrada i el sopar aniria.

Anònim ha dit...

I a pa dur i similars, no van?

Anònim ha dit...

Respostes desproporcionades i arguments repetitius. Jo només dic que el rock en valencià, per molt que vullgueu no avasta al gran públic. Evidentment és mpossible una iniciativa que agrade a tots, però segur que també saps que hi ha actuacions que poden incloure un públic d´edat i d´ideologia més DIVERSA.
No busques autoodi ni rebuig on no hi ha, però pot ser si que hi ha un complex que fa vore pardals on no hi ha.

al tiooo!! ha dit...

ja q es fa un pavello q en teoria la seva utilitat era per actes d´aquest tipus, concerts, festes del poble i demes, haver fet un pavello adequat per a exos actes, no 4 palos i 10 planxes, i ara tinguen q utilitzar el pavello d´esports, q com be diu la paraula es per al esport (basket, futbet...)ja tenim prou q hi ha goteres i algun despperfecte mes per a q pase algo i el destrossem mes. no estic encontra del festivern pero crec q no es el lloc mes adequat.gracies i es sols una opinio no vax encontra de ningu ni de res...

Anònim ha dit...

Jo tinc la meua opinió, però no vaig a dir res ni fer cap valoració fins que no vinga "el dia després".
Crec que tot el que fem ara es parlar per parlar, sense cap base.

Juan ha dit...

si si Cotorra, pero entonces quan mos costarà als vallers el festivern? No heu digueu?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tranquil, Sr. Juan, que ja li podem assegurar que no arribarà a 140.000 euros.