L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.056
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 2.228

divendres, 11 de novembre del 2011

TEMA DEL DIA: L’escàndol de l’Institut Nóos: L'entitat de Urdangarín va cobrar a València almenys 877.000 € per a "despeses" d’esdeveniments

Levante-EMV il·lustrava ahir la notícia amb aquest muntatge dels pressumptes pagaments

El Consell i la Fundació Turisme València, presidida per l'ajuntament, van pagar més de 4 milions a l'Institut Nóos pels tres “Summit” i per als Jocs Europeus, que no s'han fet. Segons ha publicat Levante-EMV l'Institut Nóos, que presidia Iñaki Urdangarín, va engreixar també els seus comptes a València. Cal recordar que a Mallorca el jutge José Castro investiga el presumpte desviament de 2,3 milions del Govern Balear a una xarxa de societats del duc de Palma i del seu soci, Diego Torres, usant Nóos com a pont.

La Generalitat va pagar com a mínim 3.950.000 a l’entitat suposadament sense ànim de lucre perquè preparés la candidatura de València als Jocs Europeus i per tres edicions del «València Summit», nascudes a l’ombral de la Copa Amèrica.

Una subvenció de 3 milions va asignar el Consell perque l’Institut Nóos impulsés uns Jocs Europeus. El Consell va arribar a pagar, el 2006, almenys 382.000 euros. Els «Summit» van córrer per compte de la Ciutat de les Arts i de les Ciències (Cacsa) i de la Fundació Turisme València, que presideix l'ajuntament del «cap i casal» i on participen la Cambra de Comerç, la CEV o Fira València.

L'Institut Nóos va ingressar almenys 877.039 euros només per afrontar les «despeses» de desplaçament i allotjament dels participants en aquests simposis . Les condicions pactades en el conveni del 2004 per la fundació turística, Cacsa i l'Institut Nóos s'estipulava que l'entitat percebria 900.000 euros per edició a més d'una quantitat complementària de «determinades despeses».

En el cas de Cacsa la dotació es va fixar en 172.155 euros el 2006, la tercera de les edicions, i 170.944 en les anteriors. Turisme València va aportar 148.000 euros el 2004 perquè Nóos cobrís les despeses de desplaçament i hotels dels participants, mentre que en la segona de les convocatòries la quantitat es va elevar a 215.000 euros.

El jutge Castro investiga precisament l'ús de factures cobrades a València i això va provocar la visita de la policia judicial a la seu de València Convention Bureau, el mateix dia en què es van presentar a la seu de Cacsa i en la Conselleria de Presidència. Es van portar el conveni, segons les mateixes fonts. 

Els «València Summit» van comptar amb finançament public i amb una àmplia nòmina de patrocinadors privats atrets pel magnetisme de la targeta de presentació del duc de Palma i gendre del Rei. El principal mecenes va ser el Roig Grup Corporatiu, de l'expresident del València CF, Francisco Roig,, Ford, Iberdrola, Bancaixa i fins a la Universitat de València o la Politècnica es van embarcar també en aquelles fotos amb el marit de la Infanta Cristina.

La Casa Reial es desvincula de la defensa d'Iñaki Urdangarin

Segons afegeix "El Mundo" Iñaki Urdangarin haurà de defensar-se si és imputat  com "un ciutadà particular més" han dit fonts pròximes a la Casa del Rei. "Sembla lògic que siga Urdangarin el que s'ocupe del funcionament de la seua vida privada" afigen aquestes fonts. Aquesta és la primera vegada que un membre de la família reial està sota sospita davant la possibilitat d'haver comès un delicte.

Fonts pròximes a la Casa recorden que Urdangarin només ha treballat "19 mesos" com a president de l'Institut Nóos, que està sent investigat. A la pàgina oficial de la Casa Reial no s'esmenta el temps que Iñaki Urdangarin va estar dedicat als negocis. Només s'inclou la seva època com a jugador d'handbol (1986-2000) i com executiu de Telefónica (2006-2011).

També afig el web  el seu interés per les qüestions socials i culturals, a més de les esportives, intentant establir camins de diàleg entre unes i altres.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Tranquils, seguent qui es, i "por el bien del estado" no li pasará rés, perque en una dde les emprerses relacionades en la trama ee socia la dona, la ¿nostra? infanta.

Anònim ha dit...

Ché mira!! eugeniet!!! Que fa ahí...??

Anònim ha dit...

El de l'esquerra es Eugenio o li sembla?

Anònim ha dit...

Per això servix la monarquia i els drets feudals. Per robar-mos a tots.

Qui dubta encara de la necessitat d'independitzar-nos dels espanyols?

Peter Panter ha dit...

Si no es Eugenio li sembla molt :D

Anònim ha dit...

Igual te un besó...si fora el germá son pare no m'estranyaría gens.