L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 8 de maig del 2010

En temps de Tavernes

Hem visitat l'exposició, per ara única, on es veuen els diferents temps, en sentit diacrònic, que han passat a l'actual Tavernes. Ens ha agradat inclùs el recorregut que han muntat. A la tercera planta de la coqueta Biblioteca tenim muntada la història de Tavernes des del Bolomor fins a l'actualitat.
Fins el 30 de maig de cinc trenta a vuit de la vesprada els dies feiners i de les sis de la vesprada fins a les nou de la nit els festius hi ha per vore-la. No podem deixar passar una oportunitat com aquesta que ens brinden less persones que han treballat per donar-nos a coneixer les fonts de la nostrada història. Cal felicitar el treball, cal no desperdiciar les oportunitats culturals i aquesta exposició es una d'elles.
I sobra parlar del contingut, que va des de la Cova de Bolomor, el paleolític, neolitic, etc. Però eixa referència als cementeri àrab, eixe poblat com el Ràfol, eixa mostra de ceràmica tan diversa en el temps que quasi dona una sincronia, eixe coneixer la història del foc de la ben documentada cova del Bolomor. I com no el fet de vore llibres en les vitrines dignifiquen i alcen els noms de llibres i autors, és per tant ara el moment de conéixer-los i llegir-los. Hem de destacar el darrer de Toni Grau.
També és meritòria la mostra de fotografia del Centre Excursionista de Tavernes.
En fi com deia el professor de història de la Universitat de València, Ferran Garcia-Oliver, són un conjunt encara petit però important de catúfols que trauen aigua fresca d'eixa sénia que és la història. Aigua fresca que en el temps que estem i corren hem d'agrair. Bon profit. Per cert, es veu la mà de la Premi Valldigna, Vera Pons.
Com "lo cortés no quita lo valiente", la gent de La Cotorra esperem que algun dia algú puga dir-nos alguna cosa, perquè al cap i a la fi és pel bé dels nostres lectors i per la seua informació. ¡Tan poc que costa, com fa molta gent, deixar un avís al nostre correu quan inauguren cultura, que no engorda i alimenta com aquesta!.
Ho agraïrem, pel bé dels nostres lectors.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

He sigut un dels col.laboradors de la exposició i puc dir que ha suposat un gran repte per a tot el personal.Des del disseny i muntatge de les vitrines, els panells,maquetes...Però ha quedat una exposició didàctica, rigorosa i completa. el meu desig és que aquesta siga la llavor d'un futur museu d'Història de Tavernes

Indesidenter ha dit...

Museu d'Història de Tavernes? Deixa que em mostre incrèdul
i més en un poble que ha demostrat una total desconsideració cap al seu patrimoni.
Un altre poble amb més sensibilitat ja fa anys que tindria una col·lecció permanent sobre Bolomor, per exemple, a la Casa de la Cultura.
El que no sé que els haurà picat ara als nostres governants, perquè després d'anys i anys sense "saber" que allí tenien el jaciment, ni acostar-se a visitar-lo, ni cap ajuda en infrastructures, de desfer-lo paisatgisticament amb l'alta tensió ("jo em preocupe dels que ara viuen a Tavernes, no dels que fa milers d'any estaven en la cova", va dir més o menys un exalcalde), últimament sembla ser que volen "assabentar-se" que es cou allí.

Anònim ha dit...

estic d'acord amb tu en molts aspectes,i la teua reflexió em pareix acertada.però sols m'agradaría fer-te la reflexió de que mai és tard per a despertar eixa sensibilitat entre els ciutadans. Que sempre s'haja actuat en una línia no vol dir que vaja a seguir fent-se.Aquesta exposició ha sigut fruit de gent jove amb noves idees, amb l'impagable recolzament del departament d'activitats tècniques i els seus arquitectes; i esperem marque una nova direcció pel que fa al respecte a la nostra història

Indesidenter ha dit...

Tu ho has dit i molt encertadament. Sabem que hi ha un grup de joves darrere, la mateixa Vera Pons ho és.
Precisament notem a faltar això: que no es diu qui és o són els comissaris-responsables, qui ha coordinat, qui ha fet bocets, dissenys... qui és l'autor/autors de la idea.
Almenys que fem un reconeixement a eixe gent jove que esperem marquen unes noves direccions en aspectes culturals, patrimonials i, etnogràfics.
Sort i endavant!!