L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 27 de febrer del 2017

Serà la cinquena la bona? L’Ajuntament indica a Renfe les millores per a l’avantprojecte d’estació


El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i els arquitectes de l’Ajuntament de Tavernes s'han reunit amb el cap d’Instal·lacions, Carlos López de Ocáriz, i tècnics de Renfe. L'objectiu era traslladar-li les demandes perquè s’incloguen a l’avantprojecte d'obres que farà més accessible i segura l’estació, entre altres mesures.

Renfe ha presentat a l’Ajuntament l’avantprojecte amb què hi ha previst un pas subterrani per a passatgers per tal de creuar les vies amb seguretat i complint amb la normativa d’accessibilitat. A més, es contempla l’ampliació de les andanes i la construcció d’un nou edifici, entre altres actuacions.

El regidor, Josep Llàcer, ha assenyalat la voluntat i la predisposició a col·laborar amb Renfe i aportar idees per a millorar el projecte. L'Ajuntament ha traslladat les demandes dels veïns i dels usuaris de l’estació de Tavernes en el sentit que volem una estació més funcional i adaptada a les exigències dels usuaris.

Visita a l'estació


Serà a la cinquena la bona?

La història de promeses, projectes no executats, millores que no arriben... són moltes i ens ocuparien prou pàgines. Ara sembla que va de bo, al menys el govern de Rajoy va confirmar el passat desembre al senador de Compromís,  Carles Mulet, que, per fi,  Tavernes gaudirà de millores en l'estació. Però són tantes les promeses de Rajoy que no ha complit... 

Ací teniu unes dades, les més antigues, de tot el despropòsit que ha estat fins ara la història de promeses sobre les millores de l'estació.


Juliol 2001

L’aleshores Director General de Transports, Vicente Domine, acompanyat de Juan José Cholvi, gerent de rodalies de RENFE Valencia-Murcia i de Diego Alcázar y Bibiano Martínez, els caps de línea del ferrocarril, arribaven a l’estacio de Tavernes i eren rebuts per l’aleshores tinent d’alcalde, Manolo Vidal i l’arquitecte municipal.

Comprovaren les deficients condicions de l’estació de Renfe i la necessitat de millora, i van confirmar la redacció del projecte de remodelació de l’estació per modernitzar-la i adaptar-la a les condicions de seguretat. 

Així passàvem les vies en el 2006
  
Desembre 2006

L'aleshores regidor de Tavernes,  Manolo Vidal, es reuneix amb José Enrique Cortina, gerent de RENFE, en la mateixa estació de Tavernes. Venia a vore les deficiències en matèria de seguretat i accesibilitat. Era la repetició de l’acte anterior, el del 2001, 5 anys passat sense cap de “les solucions” del PP.

Manolo Vidal manifestava a Las Provincias”: “No se puede permitir que en pleno siglo XXI se obligue a cruzar las vías del tren por encima de vigas de madera en mal estado que vienen ocasionando caídas con resultado de lesiones y por las cuales no pueden pasar personas mayores y es literalmente imposible que puedan ser utilizadas por personas con movilidad reducida”.

Per a més inri, en la reunió es feia record que el Ministeri de Foment havia adjudicat les obres de millores, amb una cafeteria, un ascensor i una passarel·la per creuar les vies, però mai les obres no es van executar.

13 juliol del 2010

El Bloc, en l'oposició aleshores, presenta una moció, aprovada per tots, per demanar a ADIF, responsable d'infraestructures de RENFE, l'execució d’un projecte que acabe amb la situació de perillositat i total inseguretat de l’estació vallera.

Així quedaven les vies el desembre del 2010
 
Novembre -Desembre del 2010

Potser per tapar-nos els ulls, ADIF efectua unes presumptes millores que van resultar un desgavell: no solucionaven el pas de les vies i enviaven als usuaris més lluny per travessar-les.

El govern municipal d’aleshores, el PP de Tavernes, no va obrir la boca. Al cap d’un mes d’acabades i després de La Cotorra denunciar dues vegades la  mala solució, llegíem al Levante del 29 de desembre, amb prou retard i com hem dit amb l'obra acabada, que l’acalde Manolo Vida manifestava que no estava d'acord.