L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de febrer del 2017

Un gran espectacle: "L'Oncle Vània" de Txékhov el diumenge a la Casa de la Cultura


  
L'Oncle Vània de Txékhov, una obra mestra de la dramatúrgia universal, dirigida i adaptada per Carles Alfaro segons la traducció de Rodolf Sirera, s'escenifa el diumenge, 26 de febrer, a les 7 de la vesprada a la Casa de la Cultura de la mà de "Moma Teatre"

"L'Oncle Vània" és una producció valenciana de gran format, una oportunitat única de veure un bon espectacle amb un repartiment de luxe que arriba a Tavernes amb el suport de Culturarts de la Generalitat. 

Sinopsi: 

L'acció s'esdevé en una apartada casa de camp dins una finca d'explotació de cotó. El Professor, que tot just s'acaba de jubilar, s'hi ha anat a viure amb la seua jove esposa, Helena. A la casa viuen Sonia, filla d'un primer matrimoni del Professor, la “Maman” que és la mare d'aquella primera muller ja morta i, per tant, avia de Sonia, i Vània, que és oncle de Sonia, fill de la “Maman” i cunyat del Professor. Hi ha també la presència del Doctor qui, a més de fer-se càrrec de les qüestions de salut de la comunitat, és amo d'un terreny a la zona on mira de regenerar el bosc. Un ecologista avant la lettre.

D'ençà l'arribada del matrimoni des de la ciutat, la vida a la casa ha patit un sotrac. Els costums i els horaris han perdut el seu ordre habitual i tot gira al voltant de la seua vida ociosa. El Doctor, encisat per la bellesa d'Helena sovinteja les visites a la casa i ha abandonat les seues obligacions i devocions. També Vània és víctima de la deixadesa i, alhora, pateix una revelació sobre la figura del Professor que el fa dolorosament conscient de la seua vida llançada a perdre. Vània i el Doctor beuen cada vegada més.

Sonia sospira pel Doctor. Els seus ideals i les seues paraules l’han encisada. És ella qui sosté el govern de la finca, espera i confia. La “Maman”, mentrestant, viu en el seu mon particular... expressat en una veneració casi “pueril” cap al Professor, les seues fantasies franceses i el seu piano. 

En l'encontre d'aquestes maneres de viure tan diferents, a partir del nuc de relacions que s'hi susciten, es produeix un cataclisme a escala familiar.

L'obra està interpretada per Rafael Calatayud com el Professor, Empar Canet és Helena, Josep Manel Casany és Vània, Àngel Fígols és el Doctor i Mamen Garcia és "Maman", la mare de Vània i Rebeca Valls és Sònia. 


Direcció, Espai Escènic i Il.luminació: Carles Alfaro
Traducció: Rodolf Sirera
Dramatúrgia: Carles Alfaro

ENTRADA: Anticipada: 6€/Taquilla 7,50€