L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 21 de febrer del 2017

La Generalitat retornarà a les persones depenents les ajudes que els va reduir el PP

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que la Generalitat Valenciana retornarà a les persones depenents les ajudes a cuidador no professional que els va reduir el PP amb la forma de "copago encobert" que s'abonava directament als centres ocupacionals.

Aquestes devolucions "d'ofici" es duran a cap els pròxims mesos i segon Oltra la Generalitat tornarà a la gent el que durant anys els va llevar el PP de manera injusta i il·legal.

Oltra ha apuntat que el "repago" és un dels exemples de la ruïna en diferit del PP i un dels més sagnants  per afectar a persones amb graus de dependència, per la qual cosa "la responsabilitat de l'antic govern és tota". El PP amb l'Ordre 21/2012 i el Decret 113/2013 va establir "la disminució de les prestacions a les persones cuidadores i el copago confiscatori en el servei de centres de dia i ocupacional", ha explicat.

Aquestes dues normes van ser declarades il·legals pel TSJCV i això suposa un impacte de 122 milions d'euros per a la Generalitat. "M'encantaria anar al Tribunal de Comptes i els qui van fer aquest forat pagaren amb el seu patrimoni" ha indicat Oltra, qui ha recordat que els anteriors governs del PP  van fer que persones abandonaren centres ocupacionals perquè no podien fer front a la confiscació dels ingressos.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es lo correcte