L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 21 de febrer del 2017

L'Ajuntament i la Confederació busquen solucions als camins Tancat i de la Séquia de la Bova

Reunió Ajuntament: alcalde, regidors i tècnics de Confederació

Avui de matí, l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i regidors de la corporació s’han reunit amb tècnics de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Després de mostrar-los in situ el greu problema dels camins del Tancat i Séquia de la Bova, s'han reunit tots a la sala de comissions per tractar les possibles solucions.



L’Ajuntament de Tavernes demana a la Confederació Hidrogràfica, responsable del manteniment del riu i dels marges, una solució davant l’aparició de solsides en els vials paral·lels al riu Vaca i la séquia de la Bova per falta de manteniment dels marges. Aquestes problemes, com ací hem explicat moltes vegades, afecten els camins de la zona del Tancat i adjacents. 

L'alcalde i tècnics de la Confederació en els camins afectats
 A banda d'aquest problema de manteniment de vials, un altre dels problemes greus és la impossibilitat que tenen els propietaris que entren a les terres pels camins del Tancat i de la Séquia de la Bova de collir la fruita.



Cal indicar que avui també, i abans d'aquesta reunió amb Confederació, l’alcalde i un tècnic municipal s’han reunit amb els propietaris de les terres afectades per conéixer directament de boca dels llauradors quines són seues inquietuds i comprovar la problemàtica sobre el terreny.


Reunió amb propietaris
 Si parlem de possibles soluciones cal indicat que l'estudi geotècnic fet per la Diputació va determinar que els marges del riu Vaca i de la séquia de la Bova s’han desplaçat i han clavillat els camins.  

Eixe mateix informe descarta la solució d’un mur de formigó i de pedra d’escullera perquè es col·locarien en un ferm que a hores d’ara és inestable. Per tant, el que caldria seria fer primer un bon fonament i així poder reparar el camí i que els camions hi puguen circular de manera segura.

L'informe geotècnic deia que la solució no és simplement tirar formigó perquè la base és inestable
És el que vol l’Ajuntament: arribar a un acord amb la Confederació per a assentar el llit del riu primer, reforçant o fent nou tots els mateix i, després, arreglar i asfaltar els camins quan ja no hi haja perill de noves clavillades..

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esperem que per a la pròxima collita ja ho tingam arreglat. Podrà ser això?