L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 17 de febrer del 2017

¿Què saps del col·lector de la platja? Ací tens tota la informació des del 2006



La historia del col·lector comença fa més d’una dècada, amb el Pla Director de l’Aigua Potable que contempla la seua construcció en la platja per evitar inundacions per fortes pluges.

L’any 2006 el PP amb majoria absoluta dóna la concessió de l’aigua potable a Aquagest i l’execució del Pla Director. Les condicions no li exigeixen fer el col·lector, considerat una obra urgent i necessària, sinó només finançar-lo a cost zero d'interés. Mai el PP va explicar en el plenari el perquè d’eixa nova decisió.

L’any 2007 i 2008 el pressupost de l'Ajuntament acabava amb romanent negatiu de 3’4 milions i 4’5 milions respectivament.  El PP va redactar un Pla d’Ajust de millora de la situació econòmica, amb un préstec de 6 milions per remodelar l’Avinguda de la Marina i executar el col·lector. El Pla d’Ajust mai no el van complir i tampoc no es va executar el col·lector.

Com hem dit, el pressupost del 2008 havia acabat amb  un romanent negatiu de 4’5 milions d’euros. Per aconseguir diners per tapar el dèficit, el govern del PP va demanar a l’empresa que li avançarà el cànon de l’aigua potable, a canvi de lliurar-lo del compromís de finançar el col·lector.


Petició del canon anticipat a Aquagest

El PP va rebre 2 milions d’euros del canon, realment un préstec encobert del qual l'Ajuntament va pagar interessos, i va deixar als futurs governs municipals fins el 2026 sense els ingressos del canon, uns 200.000 euros a l’any, com tantes vegades s’ha dit en els plenaris.

¿I a canvi de què eixos 2 milions? 

A canvi de perdonar el PP a Aquagest l’obligació de finançar els 2’7 milions del col·lector i a interés zero.  Era l'any 2009 i es va aprovar amb només els vots del PP en el plenari d'octubre del 2009. Consulteu l’acta en el web municipal.

L’avançament del cànon de l’aigua va ser molt polèmic per les formes i perquè el govern del PP no es va gastar els diners a fer inversions en col·lectors a Tavernes, sinó a tapar part dels 4’5 milions d’euros del dèficit del  pressupost de l’any 2008.

Aquagest accepta avançar el canon a canvi de no finançar l'obra 
 
Això va causar un greu perjudici al poble de Tavernes, augmentat quan els diners del Pla Camps de la platja no els van dedicar al col·lector, sinó en “bonicàries” en el passeig i a eliminar vora 120 places d’aparcament en l’Avinguda de la Marina.

Algú podrà dir que és tema passat, quan no és així. Totes eixes actuacions van impedir executar el col·lector i han dut als problemes actuals. Tavernes fa anys que paga les actuacions dels governs d’aquella època, que no impulsaren el col·lector i a més van deixar arruïnat l'Ajuntament.
I on estem ara?


El col·lector val, si fa no fa, 3 milions i el govern actual va considerar que els diners s'han d'aprofitar al màxim.  En el plenari de novembre del 2015, amb el vot en contra del PP, es va aprovar la millora del projecte i el pas per la zona perimetral de la platja, pel sector 13. El nou traçat permetrà obrir un carrer perimetral que connectarà l'Avinguda de la Marina i la  Goleta, i millorarà el trànsit entre les dues platges.

El projecte vol optimitzar els 3 milions a gastar:  construir per damunt del col·lector un vial d’uns 18 metres d’amplada que anirà per davant del cinema Olimpo fins el sector 12, amb dos carrils, i millora de l’entrada i eixida de les dues platges i la interconnexió.

L’ocupació de terrenys ha necessitat un canvi en la Lotup que, com va confirmar l’alcalde en plenari, va ser aprovat en les Corts Valencianes  també amb el vot en contra del PP.