L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 24 de febrer del 2017

La Confederació multa l'Ajuntament perquè els fragments dels camins que ella no repara, cauen dins del Vaca




La Confederació Hidrogràfica del Xúquer hauria denunciat a l’Ajuntament de Tavernes per abocaments que considera il·legal dins del caixer del riu Vaca en la zona de la Séquia la Bova i del Tancat, segons publica avui el diari Levante-EMV.

I algú es preguntarà ¿i quina cosa ha abocat l’Ajuntament al riu? Doncs no s’ha abocat res. Són les restes de les solsides dels camins que cauen dins del riu perquè la mateixa Confederació del Xúquer, organisme que depén del govern de Rajoy,  no actua en el manteniment de les motes i del caixer del riu, aquestes cedeixen, i el camí sense sosté lateral, es clavilla, es trenca i cau dins del riu. Les fotografies 1 i 2  ho deixen ben clar.

Incomprensible per tant eixa multa. La Confederació té les competències i responsabilitats sobre els marges i caixer del riu,  no actua i multa a l'Ajuntament per les conseqüències derivades de la seua falta d'actuació. 

 

I per què la Confederació no assumeix les competències i actua? 

Ho hem dit desenes de vegades, i també s’ha publicat desenes de vegades en la premsa escrita, diaris digitals i blogs: L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha fet viatges i més viatges a la Confederació del Xúquer per demanar les obres i manteniment del riu. La resposta de la Confederació: no hi ha diners.

Els tècnics municipals  els han explicat la situació: el projecte global de reparació són 6 milions i l’Ajuntament ni els té ni li correspon pagar. La Confederació, organisme que depèn del govern de Rajoy,  té les competències i les obligacions de reparar i mantindré el Vaca. I els problemes dels camins del Tancat i Sequia la Bova deriven de la falta d'actuació i manteniment de la Confederació en el riu Vaca.

L’alcalde Jordi Joan ho ha dit en moltes ocasions: l’Ajuntament no pot fer una actuació d’eixa envergadura en el riu, primer pel cost de milions i segon perquè és una actuació que no és competència municipal.

Amb el pas del temps, i més a partir del 2000, s’ha produït la desaparició de zones de vegetació i la desfeta de les ribes del riu, s'ha afectat als fonaments dels camins del costat, han aparegut els clavills i la caiguda de part dels camins clavillats dins del riu. 

Solsides en Camí Sequia la Bova 2004


La cosa ve d’anys


La situació s’ha anat agreujat en els darrers anys i mentre tant la Confederació ha fet oïts sords a les exigències de Tavernes. Com hem dit adés, des del primer moment d’accedir al govern municipal en el 2011, Compromís ha reivindicat les obres a la Confederació, que depèn del govern de Rajoy, sense cap resultat.

Uns problemes que ara tenen la màxima gravetat, però que vénen de la dècada del 2000, quan començaren les primeres solsides en la Séquia la Bova, algunes de les quals reproduïm en fotografies d'aquells anys.

Els camins en el 2008
Si els governs anteriors hagueren actuat en vore que les solsides eren cada vegada més freqüents i anaven a més, si hagueren reclamat i exigit a la Confederació solucions quan pertocava perquè no hi havia crisi i si hi havia diners, igual ara  no tindríem el problema tan greu com el tenim. Però no se'n preocuparen mai governaren fins el 2011. 

Solsides 2010

Ara la Confederació del Xúquer, organisme que depèn del govern de Rajoy, ho soluciona tot dient que no té diners i, damunt,  multa a l’Ajuntament per uns fets conseqüències de la seua pròpia desídia en no assumir les competències i responsabilitats que té en el riu Vaca.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina multa ens ha posat? Que hem de pagar?

Anònim ha dit...

Que poca vergonya tenen els de la confederació= peperos.

Anònim ha dit...

i perquè l'ajuntament no porta a la confederació als tribunals per la responsabilitat que te en els danys que tenen els nostres camins per la seua falta d'actuacio??

Anònim ha dit...

Perquè la paella la té la Confederació pel mànec. Això seria judicialitzar un problema que, encara que el donen la raó quan passen cinc o sis anys de jui, després l'entitat sempre podrà dir que no te fons i allargar-ho més en el temps. I en lloc d'un amic t'has guanyat un enemic.
Trist però en esta Espanya les coses van com van.

Anònim ha dit...

Crec que l'alcalde va dir que portaria a la Confederació als tribunals.

Un Jubilat ha dit...

Si decidim portar a la confederació als tribunals,fem-ho amb totes les consecuencies i reclamem-li tots els diners que estem gastant-mos netejant els canyars del riu,feina que al cap i al fi li correspon realizar a la confederació.