L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 23 de febrer del 2017

El grup Municipal de Compromís presenta una proposta d'acord sobre els camins del Tancat i Séquia La Bova



El grup municipal de Compromís de Tavernes ha demanat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l´execució de les obres pertinents a les parets i llits del Riu Vaca per a poder reparar els camins del Tancat i de la Séquia la Bova.

El grup municipal Compromís ha presentat una proposta d´acord a la corporació que es tractarà en el plenari del 6 de març per intentar donar solució definitiva als camins del Tancat i Séquia de la Bova.

La proposta d´acord que prèviament al plenari, es debatrà a la Comissió Informativa, demana que siga el plenari qui inste a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a executar les obres descrites en els informes de les consultores “C2C Servicios Técnicos de Inspección” i “Typsa” i així consolidar el llit del riu i poder asfaltar de nou els camins rurals del Tancat i de la Séquia la Bova.
 
 

Si finalment l’Ajuntament de Tavernes i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer arriben a un acord que vincule econòmicament a l’Ajuntament de Tavernes, que s´acorde sol.licitar ajuda econòmica i tècnica tant a la Diputació de València com a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Compromís entén que és la manera més lògica de procedir i fer front a aquest problema que venim arrastrant des de fa temps. A més, la nostra proposta queda avalada tant per l´informe demanat a la Diputació de València per part de la consultora “C2C Servivios Técnicos de Inspección” com l´informe de “TYPSA” encomanat pel propi Ajuntament que en les conclusions recomana a l'Ajuntament que demane a la Confederació que actue amb urgència sobre el caixer del riu Vaca... i només es prodedesca a la reparació dels camins annexos als caixers després de les reparacions.
 
L'estudi geològic de la Diputació

Les conclusions de l’estudi geològic fet per Diputació són clares. Les podeu llegir en el document que adjuntem, que és la part final de l'estudi, les conclusions: per davall del clavill del camí hi ha terra esponjosa de les pròpies aportacions del riu. Tirar formigó dins, com alguns han proposat, és totalment contraproduent i les conseqüències podrien ser pitjor.

De tota manera cal indicar i remarca que la situació dels camins s'ha agreujat en els darrers anys, però els problemes, sobre tot en el de la Séquia la Bova, no venen d'ara sino que es venen arrossegant des de principi dels anys 2000. 
 
Fotografies de maig del 2004. La mala situació dels camins començava
 
Les fotografies del 2004 que publiquem permeten comprovar com la situació ja començava a ser preocupant i com el caixer de riu anava enfonsant-se. Els governs anteriors mai no actuaren per atallar els riscos, ni demanaren solucions a la Confederació quan el mal encara era poc i es podia solucionar amb menys dificultats i menys diners que les actuals.