L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 8 de febrer del 2017

PLENARI DE FEBRER: L'Ajuntament actuarà contra la processionària del pi




La regidora responsable de l’àrea, Llum Sansaloni, recordava al consistori en el plenari passat que enguany no es la primera vegada que apareixen cucs de processionària prop del nucli urbà, i que se solen detectar coincidint amb el bon temps. 

La regidora va recordar que l’Ajuntament realitza actuacions sempre actuacions per atallar els brots d'aquest insecte i que enguany també s’anava a actuar.

Llum Sansaloni va informar al plenari que la inspecció municipal ja ha visitat les zones on hi ha una major incidència i ha estat acompanyat pel tècnic de Conselleria en la tasca de revisar el mur de defensa i altres zones on s’ha vist el cuc. Les actuacions previstes, segons informava, seran en els col·legis i zones afectades i seran retirar les bosses i de la falda de la muntanya i procedir a fumigar els pins per l’empresa que té contractada l’Ajuntament.

Igualment l’Ajuntament enviarà un informe oficial a la Conselleria de Medi Ambient per traslladar-li  la situació i així poder saber si s’ha de prendre algun altre tipus de mesures, més enllà de les que són habituals.

El bon oratge i altres temperatures que per a febrer estem gaudint i són més pròpies d’abril i maig han facilitat l’aparició dels cucs de la processionària del pins  en distints paratges de la població, sobre tot en la zona al voltant del Parc del Cantalot i al llarg del mur de defensa que protegeix la ciutat, zones on hi ha pins  procedent de repoblacions en la falda de Les Creus.