L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimecres, 22 de febrer del 2017

Compromís du a Fiscalia els contractes del PP del Patronat de Turisme d'Alacant per a Fitur.


El grup de Compromís en la Diputació d'Alacant ha dut avui  a Fiscalia Anticorrupció el fraccionament dels contractes per a l'adjudicació dels estands del Patronat de Turisme de la Costa Blanca per a la fira de turisme Fitur, entre 2004 i 2009. 

La coalició creu que hi ha indicis dels delictes de frau en la contractació i prevaricació administrativa, ja que al seu parer, es va executar un “frau massiu” en trossejar un total de 3,2 milions d'euros en 70 factures. Aquestes factures i els respectius expedients demostrarien l'existència de contractes fraccionats il·legalment, la manipulació de concursos públics oberts i sobrecostos, que podrien constituir delictes de prevaricació i frau.

La documentació es refereix als anys 2004 a 2009 i sorgeix de la Comissió d’investigació pels 12 últims anys del PP al capdavant de la Diputació d'Alacant. El període afecta el moment en què el president provincial era José Joaquín Ripoll i el diputat provincial de Turisme Sebastián Fernández.

Compromís ha donat a conèixer tota la informació en una compareixença avui i  “entén que existeix un frau massiu de 3,2 milions d'euros del Partit Popular en el Patronat de Turisme”. La coalició sospita que es van fraccionar factures per a adjudicar els contractes a les empreses 'Exporigging' i 'Equipaments Integrals de Stands Molins SL', ambdues en mans d'un matrimoni.

Es tracta de dos mercantils radicades al País Basc i que ja estan sent investigades en una causa en els jutjats d'Oriola (el Baix Segura) al costat de l'expresidenta del PP de la comarca, Pepa Ferrando. En aquesta causa, fiscalia els imputa el fraccionament dels contractes per a la instal·lació del 'estand' d'Oriola en Fitur entre 2008 i 2011 i els acusa de ser cooperadors necessaris en quatre delictes de prevaricació administrativa i quatre delictes de frau.