L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 9 de febrer del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Inversions com les del riu Vaca no arriben perquè per al PP valencià primer que res són els interessos del seu partit.



Inversions com les del riu Vaca, per exemple,  no són possible perquè el PP valencià té com a primers interessos els del partit i després, igual ja vorem, si els dels valencians.

És trist i lamentem haver-ho de dir, però és així: Avui s’ha pogut comprovar que el PP no té interès en els temes valencians, que no es capaç d’unir-se a la resta de forces polítiques a l’hora de reclamar i defensar el que és just per als valencians. La seua presidenta, la Sra. Bonig i el PP valencià estan sotmesos als interessos del seu partit, la seua submissió a Rajoy és total i està per damunt de la defensa dels interessos del poble que els ha elegit.

Potser ara la ciutadania se n’adone perquè amb aquest PP valencià no tindrem mai ni Corredor Mediterrani, ni tren Gandia-Dénia, ni alliberament de l’AP7, ni el projecte del Vaca, ni la solució definitiva de la Goleta, entre tantes i tantes obres que calen al País Valencià. Ells no s’enfrontaran mai a Madrid. Els seus interessos no són els dels valencians, sinó els del seu partit i els dels seus dirigents.

Les Corts Valencianes han debatut avui una Proposició No de Llei (PNL) de tramitació immediata impulsada por Compromís per a reclamar al govern central inversions territorialitzades justes abans que comence la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). I no s’ha pogut aprovar perquè el PP no ha volgut recolzar la demanda, on cal la firma de tots els partits per una tramitació immediata.

Han oblidat que el mes d’octubre del 2015 tots els partits de les Corts – el PP inclòs- van aprovar una resolució on es comprometien a tres punts: la reforma del sistema de finançament, el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats en anys per part de l’Estat i demanar unes inversions en infraestructures justes, com a mínim segons la població.

Avui s’ha plantejat fer efectiu eixe acord en les Corts Valencianes, i tot seguit traslladar-lo al Congrés, al Senat i als grups polítics d’ambdues institucions  perquè les inversions es tinguen en compte en la tramitació dels Pressupostos de l’Estat del 2017.

Tot i ser el mateix text de la resolució aprovada a l’octubre del 2015 i que fou firmada per tots, no l’han volguda fer efectiva, els molesta haver de traslladar reivindicacions dels valencians al seu grup parlamentari de Madrid. No siga que Rajoy s’enfade per l’atreviment i a la pròxima, com ara ja passa, els deixe sense cap ministeri ni cap alt càrrec en el govern. I clar han buscat de seguida l'excusa: que tots els altres grups tenen massa pressa, que millor esperar-se i en lloc d’haver presentat avui la PNL, millor esperar al pròxim ple de les Corts.

Uns tenen pressa a reivindicar inversions per al nostres territori. Pel contrari, altres no en tenen gens, ni menys encara interés, perquè saben que l’exigència molesta a Rajoy i al PP de Madrid, més preocupat de les inversions en els tren de Galicia o Extremadura, o en pagar el rescat de les autopistes radials de Madrid, o en defensar el corredor central.  

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com podem tindre tan de vots, cuants sempre van en contra dels interessos valencians.
I tavernes sense ninguna inversió que le fi fa falta al poble i la Eva aón esta, diguen tonteries.

Anònim ha dit...

Molta gents ha sigut "enxufada" pel PP a lloc de treball als quals no havera pogut accedir sense "endoll". Eixa gent i familiar continuen votant PP perquè no els interessa que la cosa canvie. I ojo! Passa el mateix a Andalucia amb el PSOE per exemple.