L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 21 de febrer del 2017

El Congrés de Diputats aprova a proposta de Compromís un “calendari real” d'obres del Corredor Mediterrani


La moció de Compromís, aprovada  al Ple del Congrés, és conseqüència de la interpel·lació urgent al ministre de Foment, Iñigo de la Serna, on s'instava al Govern a comprometre’s amb una programació detallada de les obres i amb la dotació pressupostària suficient a través dels pressupostos generals de l’Estat de 2017.

La iniciativa s’ha aprovat amb només tres abstencions i sense cap vot en contra i exigeix ​​redactar una estratègia d’impuls de noves activitats logístiques, en la qual es justifique la ubicació de les infraestructures d’acord a la interoperabilitat de la xarxa amb els ports i les zones logístiques i les estratègies europea i estatal.

En la defensa de la moció, el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha destacat com d’oportú resulta aprovar el calendari real de les obres “el mateix dia que coneixem que les exportacions valencianes van assolir el 2016 un màxim històric, amb més de 28.000 milions d’euros, dels quals el 70% d’aquestes exportacions van a Europa”.

El diputat valencià ha alertat de la necessitat “d’una programació detallada de les obres, que els pressupostos generals de l’Estat diguen quines quantitats es destinaran al corredor, així com de dotar el projecte ferroviari d’un coordinador tècnic que tinga unes atribucions i que vigile que tots aquests compromisos es compleixen. És el moment que els valencians puguem exportar i puguem competir en igualtat de condicions”.







1 comentari:

Veïna ha dit...

Tant de bo, tant de bo; però m'he anat adonant que la resistència passiva de l'Administració és infinita.... i para mostra: la laminació del riu Vaca que de necessaria i urgent en 2011 ha passat a supèrflua.