L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 9 de febrer del 2017

INFORME: El Pativel a Tavernes

Il·lustració del Pativel

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va presentar fa mesos el  Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda de Litoral (Pativel), que dóna un termini de cinc anys per a començar les obres dels plans urbanístics aprovats per l’anterior govern de la Generalitat.

A Tavernes es troba en eixa situació el “Sector 17”, entrades de Magraner i Valenciano, conegut també com a “Marenys 2A”. El sector el va aprovar el govern del PP de Tavernes,  però no van iniciar cap projecte d’execució, ni d'infraestructures, cas de la depuradora.

El Pativel es va presentar el passat novembre i s'aplica a una franja de 1.000 metres del litoral amb l’objectiu de “contribuir a qualificar el litoral no edificat, l'espai ja construït i l'oferta turística i recreativa del territori”. S’ha elaborat amb els principis de protecció i manteniment de l'activitat econòmica i sense limitar el desenvolupament d’eixa franja de 1.000 metres (unes  6.700 hectàrees de sòl urbanitzable al País Valencià), entre ells el “Sector 17” de la nostra platja.

Sector 17

Només afecta el Sector 17 o Marenys 2A

El Pativel implica a Tavernes en el “Sector 17” de la platja, que té un pla urbanitzador aprovat fa anys i  que no es va iniciar perquè cap dels dos governs del PP, el de Tavernes i el de la Generalitat, impulsaren la depuradora necessària ni la urbanització.

De fet, aquests dos governs deixaren sense efecte el conveni de construcció d'una macro depuradora (40 milions),  firmat per l’Ajuntament i la Generalitat el febrer del 2009. Així, fins el 2015, la Generalitat governada pel PP no la va impulsar ni la va incloure en els pressupostos: el “Sector 17” no va poder avançar. De fet, mai s'ha mogut una rajola en el sector.

Davant això, el govern municipal de Compromís va  gestionar amb la nova Generalitat, la resultant de les eleccions del 2015, el projecte d'una nova depuradora realista i d'acord amb la situació de Tavernes, sense camps de golf, marines ni urbanitzacions de luxe com les contemplades en el PAI Bancaixa. Aquesta nova depuradora està en procés de redacció del projecte, i tal com informar l'alcalde en el plenari passat, l'Ajuntament confia en rebre'l en aquest mateix mes de febrer.

Ara toca treballar per aconseguir la nova depuradora que  impulse el sector
 
En el passat plenari, el PP va preguntar pel Pativel, una pregunta que arriba prou mesos després de la presentació del Pla per la Generalitat. L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, els va haver d’aclarir la implicació del Pativel a Tavernes, que és el sector 17 i recordava que hi ha un termini de cinc anys per a les obres. És el que s'ha donat a tots els sectors valencians que, com el  “Sector 17” de Tavernes, no han iniciat l'execució a pesar d’estar programat pels governs del PP des de feia molts anys.

Imatge del sector 17

L’alcalde considerava que la Generalitat no prendrà d'aci 5 anys la decisió unilateral de desprogramar els sectors, acte que no es pot fer “a la babalà” perquè suposaria a la Generalitat indemnitzacions milionàries,  amb la qual cosa concloïa que “en eixe sentit podem estar tranquils”.

El govern municipal, per boca del regidor d’Urbanisme Josep Llàcer, va confirmar que el Patrivel no tenia una gran incidència a Tavernes on “només hem de complir el que marca la prorroga de 5 anys, treballar de la mà de la Conselleria, Generalitat i Epsar per  fer possible la nova depuradora i així poder iniciar la urbanització del sector 17”.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Interesant informe. Van a convocar alguna reunió per informar?

Anònim ha dit...

Jo crec que el PP de Tavernes ni sabia que existia el Pativel i si l'han descobert estos dies es quan han vist en els diaris alguns articles de com afecta a Oliva i Gandia, que no és ni paregut al cas d'aci, que el sector 17 te el pla urbanizador aprovat.