L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 17 de novembre del 2016

El video d'un alcalde castellanoparlant defensant el valencià i que s'ha fet viral

El vídeo ha estat recollit La Veu del País Valencià, i s’ha fet viral.

El PP està presentant  als municipis valencians una moció de condemna contra el nou decret del plurilingüisme que impulsa la Conselleria d’Ensenyament, denunciant una suposada discriminació dels castellanoparlants. 

La moció va arribar també al ple de l’ajuntament de Soneixa, a la comarca castellanoparlant de l’Alt Palància. El batlle, el socialista Benjamín Escriche Rivas, ha fet una defensa contundent, en castellà, del valencià i dels valencianoparlants, i ha criticat amb duresa la política del PP. 

‘No em vingueu amb la cantarella de la discriminació en aquestes comarques. La discriminació la tenen els valencianoparlants; ells sí que han patit la discriminació i l’agressió constant a la seua llengua’, deia el batlle. ‘Es van carregar Canal 9, mai no van permetre que ací arribara el senyal de TV3, tots els mitjans de comunicació aquí són en castellà". 

"Al PP li sobra el valencià. Li ha sobrat sempre. Perquè la dreta el que ha fet sempre és agredir la nostra llengua i intentar exterminar-la. Negar l’ensenyament del valencià als xiquets i xiquetes de Soneixa és negar-los la seua identitat com a poble’.

I afegia: ‘Si volem construir una societat realment cohesionada hem de deixar de girar l’esquena a la realitat. Si volem vertebrar realment el nostre territori hem de reconèixer la realitat dels altres valencians, dels que parlen la llengua d’Ausiàs March i d’Estellés.






3 comentaris:

Anonimo ha dit...

Escolteulo senser,no te desperdici.Quina realitat mes gran la que exposa este senyor amb arguments.Un 10 .

Veïna ha dit...

Molt bon discurs, plé de veritats, per això crec que els del PP, malgrat estar en castellà, no l 'hauran entès.

Anònim ha dit...

Visca la mare que la parit!!!! Gràcies Cotorra per infornar-nos. Però que lamentable es açò. Que ens ajude un castellanoparlant. I ès que clar tenim tants renegants. No alçarem el cap mai.