L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 11 de novembre del 2019

PLENARI NOVEMBRE 2019: De pressupostos i dates d'aprovament




El portaveu del PSOE va criticar en el passat plenari l'alcalde Sergi González per no haver presentat encara el pressupost del 2020. Davant la crítica, l'alcalde li va recordar al socialista que ell mai no havia aprovat cap pressupost quan corresponia, sinó sempre mesos més tard i en l'any d'execució. "Vosté no estava i no coneix les circumstàncies" li va respondre Borràs a manera de justificació i Sergi González  li contestava que "tampoc vosté coneix les circumstancies actuals".  

Les circumstàncies a que feia referència Borràs, regidor d'Hisenda durant 3 anys, del 2011 al 2014,  eren un Ajuntament en la ruïna, un gran deute,  abaixada d'ingressos..., o siga eren les mateixes que va patir l'Ajuntament fins el 2018, però el següent regidor d'Hisenda, Perfecto Benavent, si que presentava els pressupostos quan tocava. 

Deixant a banda l’any 2011, any electoral, ho recordem: 

- El pressupost del 2012 va ser aprovat en juliol del 2012.

- El pressupost del 2013 es va presentar en maig del 2013 i va ser rebutjat per la majoria del PP més una regidora trànsfuga. Al final es va prorrogar. 


- El pressupost del 2014 es va aprovar en agost del 2014 per Junta de Govern, en estar vigent el prorrogat del 2013.

El pressupost del 2015 ja el va presentar Compromís, en desembre del 2014. No es va aprovar. S'havia trencat el pacte de govern i l'any 2015 va començar amb el pressupost anterior prorrogat. 


La passada legislatura els quatre pressupostos municipals, del 2016 al 2019 inclosos, van estar presentats i aprovats sempre l’any anterior. Això mai no havia passat a Tavernes.

Quan recordem les paraules de Borràs a González, pensem si realment no expressava les ganes  de votar el pressupost del 2020. ¿A favor o en contra? Des del 2015 fins ara, els 5 pressupostos darrers, els socialistes sempre els han votat en contra. Si fos per ells,  tot el que s'ha fet els darrers anys, siga poc o molt, siga per a bé o per a mal, no s'hauria dut a cap.

I en els dos darrers pressupostos, on s'han contemplat inversions per milions d'euros, ni el regidor socialista ni el seu partit els van votar a favor, sempre vot en contra. ¿Enguany, si contempla la inversió de 280.000 euros per a la gespa,  els votarà a favor?