L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 8 de febrer del 2019

PLENARI FEBRER 2019: El PP va acordar amb “Pro Vergeret” que el mur i el vial al costat del Vaca el pagaria l’Ajuntament i no seria despesa de la urbanització.



Compromís va confirmar que, en executar-se el Vergeret, el govern del PP va acordar amb l’agent urbanitzador que l'Ajuntament li pagaria el vial de la urbanització i el mur de defensa a construir al costat del riu Vaca. La firma del conveni va lliurar a "Pro Vergeret" de pagar les dues infraestructures. Pagava Tavernes.

El regidor Josep Llacer explicava l'execució del Vergeret i,  com que el PP no va corregir els problemes, una part del sector té una sentència en contra i està pendent de legalitzar.

Després l'alcalde confirmava que, en el conveni urbanístic firmat amb “Pro Vergeret”, el govern del PP va acordar que  dues de les obres de la urbanització, el vial al costat del riu Vaca i el mur de defensa del riu, les  faria l'agent urbanitzador "Pro Vergeret" però qui les pagaria seria l’Ajuntament, o siga Tavernes.  

Per ací havia de passar el vial i alçar-se el mur
El vial i el mur s’haurien d’haver executat  com a obres de la urbanització del sector i pagar-les l'agent urbanitzador “Pro Vergeret”, però com deia l'alcalde Jordi Joan el conveni vigent no ho arreplega així, sinó tot el contrari: obligació de l'Ajuntament.

La informació del  govern de Compromís sorgia arran que el regidor d’EU, Eduardo Bononad, indicara que l’Ajuntament no s’havia de fer càrrec de cap obra d’urbanització en el sector. Cosa que, com indicava Compromís, anava a ser impossible perquè, en el conveni d’urbanització firmat fa anys, el govern del PP havia acordat que les obres les pagaria, l’Ajuntament.

El mur de protecció del nucli urbà contra les avingudes del Vaca,  i que demana la Confederació per legalitzar el Vergeret, per tant s’hauria d'haver construït al mateix temps que la urbanització i no va ser així. Recordem que el mur, que té el projecte actualment en fase d’aprovació per Confederació, pot suposar una despesa de centenars de milers d’euros per a Tavernes.





La noticia s'oferia en el punt del plenari que l’Ajuntament desestimava la pretensió de “Pro Vergeret” de renunciar a la seua condició d’agent urbanitzador i demanava la devolució de la fiança dipositada en el seu moment.

L’Ajuntament indicava que no pot estudiar ni prendre cap possible resolució fins que “Pro Vergeret” no complirà les obligacions que té pendents, entre les quals hi ha la compensació econòmica a algunes parcel·les de la urbanització, segons consta en una sentència del passat mes de març del 2018.