L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 2 de febrer del 2019

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Contra el Festivern



Vam informar fa uns dies que l’alcalde Jordi Joan i el regidor responsable de festivals, Josep Llàcer, s’entrevistaven amb el president de la Diputació per proposar a l’entitat provincial que dins dels programes de turisme, considerara els festivals com a elements d’atracció per a un sector del turisme i per tant que ajudara la celebració d’esdeveniments. 

Seria fer, ni més ni menys, que la Diputació de València fera com la de Castelló, on per cert governa el PP, que a través del programa “Castellón tierra de festivales” atorga fins a mig milió total en ajudes a festivals com  Festival Internacional de Benicàssim, Arenal Sound i Rototom Sunsplash, segons publicava la premsa el passat mes de juny.

Doncs bé, la proposta de l’alcalde Jordi Joan i del responsable de festivals, Josep Llácer, pensem que és prou coherent i beneficia Tavernes, entre altres localitats. Malgrat tot, de seguida ha estat posada “en solfa” pel PP, que l’ha criticada, l’ha tirada per terra, amb arguments com la neteja, la vigilància, uns temes que no tenen res a vore l’establiment d’un programa de Diputació que ajude i potencie els festivals que se celebren a localitats valencianes.

Per a ells tot val i s’agafen a una paret llisa per actuar en contra de tot el que siga potenciar els festivals i el turisme valler,  i en van....!!!  Una actuació més que demostraria el que suposem:  la voluntat d'eliminar el Festivern. 


Que està en contra del Festivern és cosa sabuda, i tot apunta a dir que el suprimirien de seguida, i més quan representa de posada en valor de la música en valencià i la seua reivindicació, cosa que ells sempre van impedir a Canal 9 i Radio 9, i això va durar fins tancar les emissions. 

I per afirmar que estan en contra només cal aplicar les màximes evangèliques que tant els agraden:  pels fets, els coneixereu. I pels fets els coneixem. I els fets en contra del Festivern són  clars.

És patent, que el PP suprimirà el Festivern, encara que no ho diguen ni ho expressen rotundament en les manifestacions ni en les xarxes. Van fent, peguen punxetes, critiquen aspectes puntuals, avui una cosa, la setmana que ve una altra i el mes que ve una diferent... Com aquell polític vàlid castellà deia: que se vea el efecto, però no se note la causa. I el seu efecte és crear una opinió en contra del Festivern, encara que siga amb acusacions i critiques que no s’aguanten, però on ells apliquen aquella dita de: la gent s’ho creu abans que anar a comprovar-ho. 






Cal recordar que el projecte “una mar de festivals” de Tavernes és un model que s’exporta. Ho dèiem ací fa nomes unes setmanes: Gandia segueix un model com el de Tavernes i organitza també festivals a l’estiu, amb els mateixos grups que han passat per Tavernes en el Festivern i Iboga. I això vol dir alguna cosa.

L’aposta de Gandia dóna valor a la proposta i actuacions valleres com a impulsores de turisme alternatiu. Però d’això no en volen saber res i no reconeixeran mai propostes alternatives que beneficien Tavernes. Ja ho vam vore quan, durant 16 anys de govern, no van comprendre mai la importància de Bolomor primer com a jaciment científic i segons com a impulsor de turisme cultural a Tavernes.