L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 3 de febrer del 2019

El Cementeri Municipal disposarà d'un elevador per accedir a la zona d'ampliació


 


L’Ajuntament de Tavernes, tal com es va aprovar en el plenari del passat novembre, dura a cap la instal·lació d’un ascensor en la part nord del cementeri municipal amb l’objectiu d’eliminar les barreres arquitectòniques en aquesta zona. El projecte, que instal·larà un ascensor i una passarel·la, està en fase de licitació per valor de 89.123 euros.

Les obres garantiran l’accessibilitat a la zona oest del cementeri mitjançant aquest ascensor vertical que permetrà salvar el desnivell entre les dues zones que té el cementeri, una part antiga i la part actualment en fase d’execució, on hi ha previst construir 636 nínxols que satisfaran les necessitats de la ciutat durant vora 20 anys.


El projecte tècnic contempla la caixa de l’ascensor, formada per murs de formigó a mode de prisma dins del qual discorrerà l’aparell, i un forjat que a manera de passarel·la comunicarà l’ascensor amb el carrer de servei de la zona d’ampliació del cementeri.

El PP en contra de les millores del Cementeri Municipal (novembre 2018)


I una vegada més.... els de sempre, en contra!! 

El plenari del passat novembre va aprovar aquesta proposta presentada pel govern de Compromís per millorar accessos i eliminar barreres arquitectòniques. Compromís, PSOE i EU van votar a favor mentre el PP va votar en contra.

L’any 2017 el govern de Compromís va iniciar l’ampliació del cementeri, un tema pendent des de l’any 2004. El PGOU aprovat només pel PP i que tants problemes ha donat en els sector de la platja i industrials, contemplava l’ampliació dins del desenvolupament del sector Teularet, però els anteriors governs no la impulsaren.

Vista la necessitat urgent de procedir a l’ampliació, el govern de Compromís va proposar ampliar en la zona de propietat municipal annexa al cementeri en la falda de la muntanya, on es treballa des de fa 2 anys i es podran instal·lar 636 nínxols. Actualment ja hi ha 60 construïts.

En roig la zona d'ampliació: 636 nínxols


Més de mig milió d’euros invertits en el cementeri els darrers anys

El govern de Compromís porta els darrers anys invertits en el Cementeri Municipal mig milió d’euros, una quantitat mai no invertida en tant poc de temps per cap govern.

-La rehabilitació dels trams més antics i més deteriorats, localitzats a l’entrada del recint, i la construcció de 64 nínxols i 35 columbaris va suposar una inversió de 162.000 euros.

-Posteriorment es van construir 94 nous nínxols, en la zona sud-est, amb una inversió de 78.320 euros.

Construcció de nínxols en la zona d'ampliació
 
- La zona d’ampliació ha vist destinar sobre 70.000 euros en preparació de terrenys, rampa d’accés i nova zona de gestió de residus. Després, s’ha invertit 100.000 euros en la construcció dels primers 60 nínxols en la zona ampliada i altres treballs de condicionament.

- Inversió de 48.000 euros en un elevador porta fèretres amb vehicle elèctric

- Ara hi ha la inversió de 89.000 euros en l’elevador i passarel·la.

La suma ens dona una inversió total superior al mig milió d’euros

Informació pròpia i de la PCSP