L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 24 de juliol del 2018

Compromís informarà dijous al plenari quina és l'empresa que executara el pla especial de conservació, neteja i manteniment de parcs si jardins.



El govern de Compromís donarà a conèixer el resultat de les ofertes presentades per a l'adjudicació  de la contractació del servei de conservació, neteja i manteniment d’espais enjardinats i zones verdes a Tavernes. Aquesta informació es realitzarà en el ple extraordinari a celebrar demà dijous i segurament l'adjudicació definitiva serà en el ple d'agost, a celebrar dia 6 d'agost.

L'empresa adjudicarà durà a terme un pla especial durant un temps de 4 anys, prorrogable, que pot arribar a un cost total sobre els 2 milions d’euros. L’objectiu és canviar totalment la imatge dels jardins i la mateixa ciutat.

Aquest pla és va aprovar en el passat mes de març, i només Compromís va votar a favor de la seua realització.

Segons la documentació annexa que es pot llegir en la convocatòria, han estat tres empreses les que van presentar ofertes per a aquest contracte, amb un ordre final de mèrits “Agricultores de la Vega de València SA, “Garbialdi SA” i “Eulen SA”. 

 La proposta que s’elevarà en el ple és adjudicar el servei a “Agricultors de la Vega SA” per un import anual de 323.796,62 euros més l'IVA corresponent. Aqueixa mateixa empresa va ser la que va aconseguir també fa un mes l'adjudicació del servei de de neteja viària i recollida de brosses en la localitat vallera.

L’empresa “Eulen SA” segons s'indica, va realitzar la major oferta econòmica, però presentava una baixa superior a la qual permet la llei, amb la qual cosa l'Ajuntament va donar a l’empresa un termini per a justificar l’ofereix econòmica amb eixa baixa considerada “temerària”, cosa que no ha fet segons els tècnics i finalment ha estat exclosa.




L'empresa guanyadora es dedicarà a totes les tasques pròpies de jardineria: regs, segues, retall de bordes, eliminació de males herbes, adobat, tractament fitosanitaris, podes d’arbres i arbustos, reposició d’arbratge, etc. etc. tant en les zones verdes i enjardinades de Tavernes com a la platja.

També ha d’efectuar obres per eliminar o arreglar 239 escorcells, amb la qual cosa s'augmentarà la seguretat dels vianants, perquè arreglarà moltes voreres en mal estat. Igualment instal·larà com a mínim 1.000 metres de gespa artificial en els llocs que l’Ajuntament determine, especialment en espais de jocs infantils. Així mateix s'instal·laran 60 panells informatius en les zones enjardinades.

En general, el plec de condicions contempla:

- Instal·lar el reg de les zones verdes i enjardinades

- Adequar la nau que tindrà com a magatzem, posant vestidors i oficines

- Repoblar els espais buits dels escorcells i jardineres

- Canviar totes les plantes i arbres que presenten mal estat

- Reparar tots els escorcells i jardineres en mal estat

- Convertir en “pisables” els 239 escorcells que estan buits

- Retirar les 70 palmeres que hi ha en mal estat o perill de caure

- Instal·lar 1000 metres de gespa artificial en el lloc que indique l’Ajuntament

- Instal·lar 60 panells informatius en les zones verdes i enjardinades