L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 29 de juliol del 2013

Tavernes invertirá 700.000 euros en el col·lector de la platja que evitarà inundacions. Les gestions durant mesos de l’alcalde Jordi Joan davant Costes i Medi Ambient impulsen l’execució del projecte.


L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan
L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha confirmat que l’Ajuntament destinarà una partida de 700.000 euros a sufragar el cost de la construcció del col·lector de la platja, diners que seran tots de procedència municipal. 

El govern local aconseguirà així acabar el projecte que va deixar inconclós el PP, quant fa dos anys en la passada legislatura i dins de les obres de l’Avinguda va construir un col·lector per davall que no connectava en res, no desaiguava la pluja ni portava a cap lloc, cosa que ha provocat més d’una inundació de l’Avinguda amb les queixes dels propietaris de baixos i sobre tot de comerciants. 

Un problema que sembla ser té els dies comptats gràcies a les gestions que des de fa mesos efectua l’alcalde amb la Conselleria de Medi Ambient i la Demarcació de Costes, de les quals feia falta el permís per poder iniciar les obres. 
Inundacions agost 2012
Jordi Joan s’ha reunit molts vegades amb els responsables de Medi Ambient per anar avançant i de fet ja compta amb el permís d’aquesta entitat. També ho ha fet moltes vegades, l'ultima la setmana passada, amb la Demarcació de Costes que en eixa reunió li van assegurar que tot estava preparat a punt i la firma del permís per aquesta entitat es només qüestió de dies. En la reunió varen estar presents també la regidora d’Urbanisme i Turisme, Carmen Canet, la presidenta de l’Associació de Veïns (AAVV), Maria Luisa Grau, i Carlos Giner en representació de l’Associació de Comerciants i Empresaris de la platja, ACEPLAT

Respecte al tema, La Cotorra va publicar el passat dia 29 de setembre una noticia sobre la nota de premsa emesa per l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, on deia ben clar que l’Ajuntament podria fer l’obra quan tinguera els permisos i que els permisos els havia de donar la Demarcació de Costes de l’Estat, la Conselleria d’Infraestructures en la seua secció de costes i la Conselleria d’Agricultura pel que fa els abocaments de les aigües. 

Per tant, totes les negociació dutes a cap per l’alcalde, en nom de l’Ajuntament de Tavernes, des de fa quasi un any s’han dirigit a desbloquejar una situació heretada d’anteriors governs quant, com hem dit, no van previndre la necessitat del col·lector per desaiguar l’avinguda.
Inundacions setembre 2012
Cal també recordar que quan la Generalitat va vore que l’obra realitzada no servia perquè no duia l’aigua a cap lloc, va instal·lar unes bombes per traure-la. Però com sol ser prou habitual, quan la tempesta es forta la platja es queda algun temps sense electricitat, amb la qual cosa els motors de bombeig poc van servir per les grans pluges de les darrers setmanes d’agost i setembre, i la platja es va inundar.

La inversió de 700.000 euros del govern municipal en aquest col·lector solucionarà tots els problemes. Les obres es consideren urgents i imprescindibles per als veïns amb la qual cosa suposem que, quan Costes done el permís que falta, començaran amb la major rapidesa possible