L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 14 de juliol del 2013

Europa atropella greument els productes agrícoles valencians i els deixa en la marginalitat de les ajudes. Els agricultors valencians rebran un 72% menys d’ajudes que la resta de productors de l’Estat.



Joan Baldovi, diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, ha registrat una sèrie de preguntes parlamentàries per a esclarir el posicionament i el paper del govern espanyol en el repartiment de les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC). Baldoví ha dirigit aquestes preguntes al govern de Rajoy despres de saber-se un fet molt greu: els agricultors valencians rebran un 72% menys d’ajudes que la resta de productors de l’Estat. 

Joan Baldoví considera que la política europea “torna a cometre un atropellament molt greu, deixant pràcticament en la marginalitat de les ajudes els productors valencians” i per tant, el diputat de Compromís vol saber, com també volen saber-ho els nostres agricultors, quin ha estat el paper del govern de Rajoy en el repartiment d’ajudes tan injust i si ha defensat l’agricultura productiva valenciana. Baldoví te por que la nostra producció agrícola s’haja gastat com a moneda de canvi “una pràctica que ha sigut sempre molt habitual en els diferents governs centrals”. 

Compromís considera que els valencians patim una marginació brutal amb tot el que la PAC ha aprovat i afirma que “sense dubte, no té cap explicació ni molt menys cap justificació, perquè no es pot permetre que una agricultura que suposa el 6,78% del PIB espanyol siga la més perjudicada a l’hora de rebre ajudes europees”

Compromís ha acusat al ministre Arias Cañete de no haver mai defensat els agricultors valencians i el repartiment de les ajudes de la PAC seria la millor confirmació. “Volem que ens responga i si no ha fet res per millorar les ajudes, no dubtarem a demanar la dimissió per ser un ministre nociu als interessos del camp valencià” ha declarat Baldoví.
-

1 comentari:

De l'horta ha dit...

Que no vieu que estan negociant els acord de pesca. No recordeu al Sr. Marin i els acord d'Espanya amb la CEE al 1985? Taronges X peissos