L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 8 de juliol del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: Hisenda som tots?




Després de sacrificar a la directora de l'Agència Tributària, Beatriz Viana, el ministre Montoro intenta tancar el cas de la Infanta Cristina com si d’un cúmul d'errors es tractara i punt. Però les explicacions donades fins al moment són de difícil credibilitat. 

La sospita que determinats NIF poden campar a plaer sense que mai salten les alarmes, es fa més versemblant, així com que algunes notaries són coneixedores d'aquests fets. Si a més llegim el que diu l'organització d'Inspectors d'Hisenda de l'Estat (IHE) l'assumpte es complica més encara. 

Clar que açò ja passava amb governs del PSOE i el PP no va atacar per ací, curiós. D'altra banda si mirem les declaracions del secretari general del Sindicat de Tècnics d'Hisenda (GESTHA) José María Mollinedo, acusant l'Agència Tributària de convertir-se en una institució política, la cosa comença a ser preocupant. I en aquest context se susciten les preguntes de rigor: És la primera vegada que aquestes coses passen? Tots els indicis apunten el contrari. I si és així, quins han estat els beneficiaris dels “suposats errors”? Quan es produïren i qui eren els responsables tècnics i polítics del moment?. 

A totes aquestes “irregularitats” cal sumar les amnisties fiscals, amb governs de diferent color, i la facilitat per a la presentació de declaracions complementàries, així com les facilitats per a la regularització de situacions compromeses d'altes personalitats perquè no prosperen les querelles. També falta conèixer qui són els que estan en la famosa llista Falciani o el llistat de Liechtentein, per posar alguns exemples. 

Amb tots aquests ingredients, el de la Infanta, en xifres, és poca cosa, però la imatge de credibilitat de l'Agència Tributària i la del Ministre Montoro i del govern és nul•la. Podem afirmar que es tracta d'un episodi més del sistema, sustentat pel PSOE i el PP. Amb aquest memoràndum no és suficient reflexionar ja que ningú pot creure en la credibilitat dels responsables del govern. Cal dir la veritat i evitar que acabem pagant la desfeta els de sempre o serà difícil creure això de què Hisenda som tots. 

Pere Mayor
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco 
-