L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 8 de juliol del 2013

Competència multa a les empreses que posaven impediments al conreu de la varietat de mandarina Nadorcott i en prohibeix les restriccions



Mandarina Nadorcott
La Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha imposat multes de més de cinc milions d'euros al Club de Varietats Vegetals Protegides (CVVP), a l'empresa Carpa Daurada i a la societat Nador Cott per restringir la comercialització de la varietat de mandarina Nadorcott. En la seua Resolució de 4 de juliol de 2013, considera acreditada l'existència de conductes prohibides.

La CNC informa que es refereixen a "la implantació d'un sistema de trazabilidad amb llicències d'explotació i acords d'adhesió amb els comercializadores” per a restringir la lliure comercialització de la mandarina de la varietat vegetal protegida Nadorcott.

El Consell de la CNC considera que amb la implantació del sistema d'identificació en 2004 "s'ha obligat als productors i comercializadores de mandarina Nadorcott a acceptar determinades restriccions en els seus canals de distribució" així com assumir l'obligació de subministrar informació, suportar inspeccions i realitzar inversions que no són necessàries doncs afecten a la producció i comercialització de la fruita collida.

La Resolució insta al cessament de la conducta infractora i a abstenir-se d'introduir restriccions en el futur.
-