L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 10 de juliol del 2013

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Menut desgavell el programa d’Assistència Nutricional per a Menors Escolaritzats en Educació Infantil i Primària de la Diputació!


El passat dilluns començava el programa de menjador d’estiu de la Diputació, batejat amb el ribombant nom d’Assistència Nutricional per a Menors Escolaritzats en Educació Infantil i Primària. El programa, no cal que us ho contem, ha estat un gran fracàs per la falta de previsió, planificació i sobre tot, de voluntat i d’interés polític, primer del govern de la Generalitat en no dirigir el programa des de la Conselleria, i després del mateix govern de la Diputació, per iniciar de pressa, a carreres i sense haver planificat l’abast ni conéixer les necessitats dels pobles als quals es dirigeix.

Ho expliquem. El nom ens diu clarament els objectius i la base sobre la qual s’hauria d’haver muntat el programa: Assistència Nutricional per a Menors Escolaritzats en Educació Infantil i Primària, o siga és un programa dirigit a escolars, als xiquets i xiquetes majorment entre 3 i 12 anys.

Dit això, sembla de Perogrullo dir-vos que, si hi havia interés a engegar el programa, ja fa mesos que haurien d’haver sol·licitat a cada Ajuntament el nombre de xiquets/tes becats beneficiaris dels menjadors en cada localitat, i també la seua situació de necessitat per aquest estiu. Les dades, segur i ben segur, que els serveis socials del pobles valencians les haurien emplenat i li les haurien donat a la Diputació, amb una detallada informació de quin havia de ser l’abast del programa.

¿S’ha fet això? No, i tot ha estat improvisació i desconeixement. La Diputació fa només uns dies ni sabia la situació real i necessitats dels escolars en cada municipi. Per això ens trobem amb desgavells, com el de Tavernes, on només es dóna ajuda per a 39 xiquets/es quan passen de 300 els becaris de menjadors, o siga passen de 300 els teòrics xiquets i xiquetes que per tindre beca escolar, tindrien necessitat d’eixe menjador escolar i social. Incomprensible, l’actuació de la Diputació i més encara eixes 39 ajudes.

Continuem: I sense cap planificació ni saber les necessitats reals dels pobles – ni tots els pobles són iguals ni tenen les mateixes necessitats - ens trobem que el repartiment d’ajudes Diputació el fa segons el nombre d’habitants i no segons necessitats.

I això és el caramull dels despropòsits. Ens trobarem amb pobles que amb poca demanda la tindran tota casi coberta, mentre en altres, cas de Tavernes, el percentatge d’ajuda queda en el 13% sobre les beques del curs. ¿Es o no és això un despropòsit? Vosaltres mateixos. 


Damunt, quan hauria estat lògic començar fa uns mesos a previndre i a planificar, el programa s’ha publicitat a presses i carreres les darrers setmanes de juny, amb el curs acabat i quan molts xiquets ja no van a escola i ni s’han assabentat del programa, un fet que sol coincidir amb els més necessitats i exclosos socialment. 

El programa està rebent crítiques per tot arreu. Ningú no està content i no només a Tavernes. La resposta del partit de l’oposició i els seus palmeros, demostrant el grau de cinisme i la manipulació, ha estat no reconéixer el desgavell orquestrat pels seus dirigents de Diputació i ¡asombreu-vos! donar les culpes a l’Ajuntament i exigir que els tape les faltes.

Han oblidat, o potser ni ho saben, que el nom del programa - Assistència Nutricional per a Menors Escolaritzats en Educació Infantil i Primària - ho deixa clar, és a dir, escolaritzats en infantil i primària. I tot el món sap que en eixos trams de l’educació qui menys pinta i menys té a vore són els Ajuntaments. 


S’han volgut apuntar un farol, i els ha eixit el tir per la culata, amb un programa que no compleix ni el mínim previst. Potser els feia falta els sobres de Barcenas per pressupostar la quantitat que calia, o les comissions d'Emarsa, o els "regals" als implicats del cas Noos.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Diputació en la seua guerra Fabra-Rus, ha volgut apuntar-se un tango i l'handicap clavat, com sempre, fins a ras de mànec. Han pres una mesura populista i shan quedat curts i molt curts. Amb aquesta actuació podem saber el coneixement dels governants del PP de la situació de les famílies. No en tenen ni idea. Ara voldran que altres arreglen el seu empastre. Molt mal. Amb la necessitat de la gent no es juga!! Manolo assessor Vidal, hauria de donar el sou per aquestes famílies, això és caritat cristiana.

Anònim ha dit...

Discrepe : manolet no entén de caritat ni de cristianisme. Açò si, sap gestionar com els seus amos de la dipu: sense cap trellat

Anònim ha dit...

Estic d'acord que el programa està mal dissenyat, doncs no atén les necessitats reals (que en aquest cas no han sigut valorades) sinó a urgències polítiques. Com be s'ha dit, aquest programa es podria haver dissenyat des dels propis serveis socials municipals, dins dels programes que ja s'estan gestionant, amb una aportació extra, sense tanta precipitació i sense la necessitat -com així sembla establir la convocatòria- d'obrir menjadors específics, aspecte que no deixa de ser polèmic doncs preservar l'anonimat de xiquetes i xiquets amb necessitats, haguera d'haver sigut un requisit inexcusable, que s'ha saltat a la torera. Aquesta intromissió en la dinàmica interna dels serveis socials municipals ens recorden a temps passats i a pràctiques centralistes, que com en aquest cas, són prou desafortunades. Però ells ja s'han fet la foto...