L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 23 de juliol del 2013

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El PP presenta un Pla d’Ocupació que ni el seu president, Alfonso Rus, el vol per aplicar a Xàtiva.

El PP de Tavernes ens està venent com a la panacea i solució a tots els mals de la desocupació del territori valencià i de Tavernes el “Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes- Ajudes per a empreses”. Els populars a la Casa de la Cultura en feren una explicació on va cridar l’atenció que cap responsable de la Generalitat es dignara acudir per recolzar i/o parlar-nos de la bondat del Pla.
Mal signe i de mal en pitjor que el seu mateix president provincial i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, no ha volgut acollir-s’hi a pesar que la Diputació, de la qual n’és el president, en financia una tercera part.

Però ¿Que hi ha darrere d’aquest pla? Ho expliquen i comprendreu que volen el paguem els ciutadans a través d’impostos indirectes i disfressat en ajudes a donar pels Ajuntaments.

El Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes el van presentar com a la solució a l’atur a Tavernes quan és una ajuda a les empreses privades que no hagen realitzat cap ERO, que no hagen tingut problemes. El PP no va donar una de les informacions més importants: quantes i quines empreses poden acollir-s’hi a Tavernes. Ho analitzem. Però avisem que no s’ha de deixar de mirar les empreses que podran contractar. I sembla que a Tavernes només una de les grans podria accedir a aquestes ajudes.

El pla contempla un contracte de, com a mínim, tres mesos i una jornada de 25 hores setmanals i fins desembre. Les persones que és poden acollir han d’estar a l’atur abans del dia 1 de març del 2013.

El primer: les principals empreses de Tavernes no poden entrar en aquest programa i, fins i tot, per les condicions dels salaris semblen més un pla d’ajuda als aturats , que s’haurien de donar directament. Les empreses volen que la banca deixe diners, aquesta no ho fa i mentre una llei d’Europa prohibeix que es deixen diners directament als Estats.

La gràcia i la solució: que s’aborde el cost - això si que és competitivitat – i mentre el d’una empresa valenciana siga un 70% més que una alemanya i un 50% més que a una europea en general no podrem fer res. El mèrit actual que té l’Estat i de Rajoy és haver-se convertit en exportador de la bossa d’atur immens - sis milions i continuem-, fer que baixen els jornals , patesquen les famílies i que Espanya semble cada dia més un país emergent sense control salarials ni negociació col·lectiva. Com deia un empresari: em donen 1.125 euros per un contracte de tres mesos i després què.

¿Com es paga aquest Pla d’Ocupació? La Diputació de València, la que té diners, pagarà per avançat 375 euros per lloc de treball que agafen les empreses; l’ajuntament també pagarà els 375 euros per lloc (impostos indirectes), sinó no hi ha Pla d’Ocupació a la ciutat. I arribem al rovell de l’ou: ¿I la Generalitat, quan pagarà? ¿ com pagarà?. Per començar, en el full que el PP va repartir eixe dia, ja comença amb excuses de mal pagador: pagarà si ho ha transferit a la Hisenda Provincial.

El pla te previst 45 milions total. Es un pla per a l’empresa privada que carrega la tercera part del cost (15 milions) als Ajuntaments – o siga, el paguem els ciutadans- i es financia a través dels impostos indirectes. Cal preguntar-se: ¿Qué ha passat amb els 256 milions d’euros que s’han enviat des d’Europa a València per plans d’ocupació i no sabem res d’ells ? ¿ On han anat a parar? ¿Que n’ha fet el PP? Tenen tants forats a tapar, que les preguntes parlamentàries que els ho han preguntant no han tingut resposta. Ha estat impossible saber-ho.

Per acabar: ¿no vos sembla que és un pla molt poc intel·ligent i que només fa que el dèficit municipal augmente, però no el de la Generalitat Valenciana?

Pensem. Ja ho hem dit. El president de la Diputació de València i president provincial del seu partit s’ha negat, com a alcalde de Xàtiva, a demanar-lo. Alfons Rus va dir que li deuen vora tres-cents mil euros dels Tallers Ocupacionals i no li paguen, per tant no es refia, no vol saber res d’un pla que ell ben bé ho sap pagarà l’Ajuntament, o siga pagaran els ciutadans a traves dels seus impostos, això si indirectes.

El president Rus no vol saber res del Pla en el seu municipi. No es fia. Però tampoc es refia el mateix PP i la prova és que Fabra, quan el va anunciar, afirmava que destinaria 99 milions i ara, quan ha concretat, s’han convertit en 45, la meitat.

Les lleis estan per a canviar-les. Si el PP vol ajudar realment a l’empresa privada, si creuen que és la solució, canvien lleis amb sentit i trellat, i que ho facen sense demagogia i amb plans que paguen els altres. El PP amb jugades fosques com aquesta només busca reduir l’atur perquè venen eleccions, no busca cap canvi estructural que fomente realment la creació de treball.

I per favor, senyors del PP, deixen ja demanar més esforços als Ajuntament amb projectes que paguen els veïns amb impostos indirectes. ¡Que trist que l’única solució que aporta la Generalitat i els populars de Tavernes siga que pague l’Ajuntament, és a dir, els veïns i veïns a través dels impostos!. Ja no hi ha res més en eixe pla.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Clar, ras i entenedor.
Resumint: un engany més als ciutadans amb politiques de bones paraules i que paguen els Ajuntaments (com volen el pla de menjador escolar) amb els nostrs impostos, i com digueu, els indirectes perquè els directes afectarien massa als seus amics.
Una mentida més del PP i damunt amb només 45 milions, igual que la F1, per a vora 700.000 aturats valencians.
Una vergonya.

Anònim ha dit...

Tres mesos a mitja jornada, això és un pla d'ocupació?
Estic segur que el Festivern genera més ingressos i son tres dies!
Necessitem que entren diners al poble, no que tinga que estirar més els que ja estan açi.

Anònim ha dit...

"Xe, eixó ho pague jo", com diria Xavi Castillo, però només de boqueta i com sempre amb diners del altres. Sempre fent el ridícul i enguanyant a la gent. Eixa és la política del PP ací, a València i a l'Estat Espanyol.

ni pa tu ni pa mi ha dit...

Em crida l'atenció que parleu de l'aportació del ajuntament com si sòls ella vinguera dels impostos ciutadans : Qué els ingresos de la Generalitat i els de la Diputació d'on venen, del cel ?

Anònim ha dit...

A veure com ho explique : els diners de la generalitat, la dipu i l'Estat ja ens els han tret de la butxaca, no estan al poble de Tavernes. (ja se que som ciutat, però jo sempre dic el meu poble). Hem de lluitar per que alguna part torne de una manera o altra. (netejant una redona o amb beques de menjador, per eixample)
Els diners de l'ajuntament estan al poble i per al poble (al menys ara, abans no ho se).