L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 11 de juliol del 2013

El SIP destina 11.000 euros a la campanya 2013 de la Cova de Bolomor

Imatges del jaciment i troballes de Bolomor
El Servei d'Investigació Prehistòrica (SIP) de la Diputació continuarà un any més les recerques en la cova de Bolomor de Tavernes sota la direcció de Josep Fernandez. El jaciment de Bolomor serà un dels 36  que acollirà treballs d'excavació i estudi gràcies al SIP ja que, i per segon any consecutiu, el programa d'excavacions subvencionat per la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura de la Generalitat no existeix.

La Generalitat del PP ha deixat sense ajudes directes d'arqueologia i paleontologia a les universitats, i els investigadors han de cercar financiacion per a poder excavar amb un detall afegit: les excavacions es fan a l'estiu, però la recerca del treball, anàlisi i estudis es realitza a l'hivern. Habitualment una campanya d'excavació d'unes poques setmanes ofereix treball investigador per a tot un curs universitari. Açò és el que ocorre en Bolomor i d'ací que les excavacions solament duren unes tres setmanes cada any des de fa dues decadas que es porten a terme.

Encara que continua sufragant les excavacions, també el SIP de Diputació ha realitzat retallades. Així en el 2012 es va aplicar una baixada del 38% i va passar de 97.000 a 60.000 euros. Enguany es destinen 54.000 euros per a la contractació del peonatge, la manutenció i allotjament dels equips de treball, l'assegurança del personal, les anàlisis de Carboni 14 de les restes trobades o les despeses general de logística, dels quals 11.000 es destinen a la campanya de Bolomor.

Els treballs en el jaciment, a falta de confirmació, és de preveure que s'inicien enguany, com és habitual,  en la segona quinzena de setembre per a finalitzar amb la primera setmana d'octubre. 
-