L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 3 de juliol del 2013

PLENARI DE JULIOL 2013: El partit de Manolo Vidal va presentar ahir una moció on demanava la revocació del nomenament dels membres del govern municipal en diversos organismes, entitats i institucions. La moció no es va votar perquè l'oposició no l'ha ben presentada.

L'alcalde explica a l'oposició perquè no es pot votar la seua moció


La moció en sí, si atenem a la part del contingut que va llegir l’alcalde Jordi Joan, de Compromís-Bloc,  no té desperdici des del punt de vista polític i ens mostra el taranna de l’oposició vallera i sobre tot les ganes que hi ha d’entorpir el govern municipal entrebancant la gestió. Fins i tot arriben a demanar per a ells un conjunt de competències que són pròpies de l'alcaldia. 

Un exemple aclaridor: ¿Algú s’imagina que en compte dels ministres de Rajoy, acudiren als fòrum internacionals i en representació d’Espanya els diputats del PSOE, CiU, el PNV... i no els responsables del govern de la Nació? Doncs això és el que pretén l’oposició vallera.

¿I que volien? es preguntareu. Segons va llegir l’alcalde el que volen és. 

1. En el Consell Escolar Municipal que Karina Vercher sustituesca al representant del govern.
2. En la Mancomunitat de la Safor que Manuel Vidal (PP) sustituesca a Carmen Canet (PSOE)
3. En la Mancomunitat Ribera Xuquer que Manuel Vidal (PP) sustituesca a Josep Llacer (Compromís-Bloc)
4. En el Consorci Provincial de Bombers i Salvament que Manuel Vidal (PP) sustituesca a Evarist Sansaloni (Compromís-Bloc)
5. En el Consorci del Pla Zonal de Residus que Raquel Escriva (PP) sustituesca a Llum Sansaloni (Compromís-Bloc)
6. En l’Assemblea General del Consori Turisticocultural de la Safor que Manuel Vidal (PP) sustituesca a Carmen Canet (PSOE).


L’alcalde Jordi Joan va dir que ni s’anava a debatre ni a votar-se la moció. Més o menys, l’alcalde li va dir a Manolo Vidal: “Es una moció que demana una tramitació administrativa, s’ha d’incoar expedients  i  s’ha d’acompanyar dels informes amb proposta d’acord del cap de regim interior, tot això segons el ROF article 172, cosa que ací no ha succeït. Després s’ha de dictaminar en comissió, com indica el reglament, i això no ha passat"

I continuava explicant-li que “no és un expedient acabat, que son els únics que poden anar a plenari. Per tant no hi ha argument per debatre ni votar, però es que damunt hi ha casos en que s’envaeix les competències pròpies de l’alcaldia, cas del Consell Escolar”.

Jordi Joan acaba dient que és l’alcalde qui dirigeix el govern i l’administració municipal, segons diu l’article 21 de la Llei de Bases Locals i no s’anava a governar en base a mocions. En poques paraules, l’alcalde li va demostrar al cap de l’oposició que desconeixia moltes coses del funcionament municipal. I després de 4 anys d'alcaldia!! 

QUE PRETENIA L'OPOSICIÓ

En poques paraules, llevar-li una part de la gestió al govern municipal i, més en concret, traure fora els regidors del govern de Compromís-Bloc i PSOE que participen en aquelles entitats per raó de l’àrea de gestió municipal de la qual són responsables. I l’oposició vol sustituir-los per persones que no tenen cap responsabilitat en l’àrea municipal afectada. Vaja el món al revés. 

I en base a que eixa proposta? Doncs, no li veiem trellat de cap classe. Només demostrar als veïns que tenen majoria, i com que tenen majoria ho han de demostrar, encara que siga barrant i entorpint la gestió de l’Ajuntament, perquè en el fons això es el que passarà en eixes entitats.
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

La gent de l'oposició té els ànims molt caldejats, se'ls nota unes ganes terribles d'imposar-se al preu que siga i només fan que entorpir el funcionament del poble de Tavernes. Gràcies a Jordi Juan i a la gent de Compromís-Bloc per dur endavant un govern que pensa amb el poble i no amb fins partidistes.

Anònim ha dit...

Vaya oposicion de chicha y nabo. Ni tan sols es saben lo q demanen... on esta la gent coherent del pp??

Anònim ha dit...

Xe que dius, partidisme manolet? Anda ya! Tu creus que juntar-se amb l'esquerra (més be una expulsada que ell mateixa li ha tirat bolis en reunions, de malicia), plantejar una moció de censura a qualsevol preu, frenar la relació de llocs de treball que feia quatre anys estava parada per ells, voler ser el representant en mancomunitat i per tot arreu i ser veu de l'Ajuntament... i tantes altres coses, açò és partidisme? Que dius, xe. Dis-ho ben clar: açò és terrorismo politic pur i dur. Als peperos i Karina, res els importa la gestió ni este poble; omplir-se la butxaca i ser protagonistes és el seu objectiu unic.

Anònim ha dit...

Tampoc em va pareixer correcta l'actitut de Jordi de no deixar parlar a Manolo : De què tenia por? Si tan mal ho havía fet, haver deixat que parlara i així deixar-lo més en ridicul , no ? . Un poc prepotent si està seguent Joan i com diu l'editor d'altre blog, ho pagarà perquè en el proper plenari les coses van a cambiar . I eixe blog sabeu té bons contactes en el PP per a dir el que diu .

Anònim ha dit...

Mira si tenia bons contactes l'editor de l'altre blog que va dir que la moció que presentava el PP tenia que vore amb el tema de Karina i la moció de censura. Ni s'havia assabentat de que anava.

Els contactes es demostren informant, com fa La Cotorra, posant noms i diguent el que volia fer Manolet en la moció. A qui volia posar i a qui llevar. Tot el demés bufes de pato.

I em sembla molt correcta la postura de l'alcalde i ací es diu:
qui porta el plenari és ell no l'oposició.
I una cosa està clara: l'oposició actuara a sang i fetge es mostre com es mostre l'alcalde.
Si intenta consensuar i que hi haja tranquilitat diran que es debil i que es un joguet en mans de l'oposició, si fa el que ha de fer i diu la llei diuen que es un prepotent.
L'oposició te un greu problema: i es que no raona, no mira el bé del poble nomes el seu interés. Nomes vol tirar fora com siga a l'alcalde i al govern.


Anònim ha dit...

Parles del bloc de les consorts del ventilador?
Si, per la mala llet que tenen al escriure es nota que no passen bones nits. En quant a les amenaces , es que encara poden fer una oposició mes absurda i destructiva?
Els i les que anem al plenari, en general , agraïm que no ens facin perdre el temps en xorrades d’autobombo. Si no va a votar-se per a que deixar que Manolo s’enrotlli per a dir que justifica lo injustificable? Si al menys fos del estil de Groucho Marx... però es autèntic Mariano Ozores i eso noooo!

Anònim ha dit...

Al PPK només els interessa el terrorisme polític, amenaces i més amenaces, i van totes de farol. Han perdut el nord i ja no saben ni que fer. Manolo Vidal com a líder polític està acabat. Necessiten algú que porte coherència a eixe partit i ganes de construir, no de destruir i arruïnar.

Anònim ha dit...

Crec que no penseu el que esteu escrivint. Coherencia i PP junt? Açò és impossible, totalment antagònic. Manolet és un petard de politic, Karina no és ni política, i la resta del PP ahí els tens: qui calla otorga. I quan parlen en els plenaris, que ho fan ben poc, donen ganes de pegar a fugir del poble.
Vinga albatros, escampeu les ales i deixeu treballar a esta gent.