L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 3 de febrer del 2013

Una més del PP: Els diputats del PP en les Corts Valencianes segueixen cobrant dos sous. El sobresous arriba fins als 2.500 euros en el cas del seu síndic-portaveu, Jorge Bellver i els dos viceportaveus, Marisol Llinares i Rafael Maluenda.

Jorge Bellver, el portaveu que cobra més que el president de la Generalitat.


Els últims esdeveniments viscuts amb el cas Barcena i els papers del diari “El Pais” han portat fins a un segon pla el particular “sobresou valencià del PP” i, malgrat que la premsa “regional” ha donat bastant informació, són molt els valencians que desconeixen la situació: els diputats del PP en les Corts Valencianes cobren un sou com a membre de la càmera i un altre de les aportacions del grup parlamentari. Un sobresou que arriba fins als 2.500 euros en el cas del síndic-portaveu Jorge Bellver i els seus dos viceportaveus, Marisol Llinares i Rafael Maluenda.

Segons s'ha publicat, el PP és l'únic grup de les Corts Valencianes que segueix repartint sobresueldos entre els seus diputats, després que el PSOE decidira en el 2004 posar fi al segon sou. Les quantitats que reben els diputats del PP com sobresueldo depèn dels “galons”: els tres adjunts David Serra, Vicente Betoret i José Marí cobren una extra d'1.000 euros, igual que Vicente Rambla, Alicia de Miguel, Fernando Giner, Antonio Clemente i Rita Barberà, encara que l'alcaldessa de València no sol acudir a les reunions de l'adreça del grup. La resta de diputats també tenen el seu premi, més modest i de 360 euros.

El sobresous dels diputats Bellver, Linares i Maluenda fa que la retribució total supere la del president Alberto Fabra, situació totalment incoherent amb la filosofia del PP que ningú cobre més que el president de la Generalitat. El salari d'Alberto Fabra és de 67.615 euros bruts anuals, que puja a 77.082 amb el plus d'habitatge que percep el cap del Consell.

Les “extres” que el PP reparteix en les Corts han creat malestar entre els alts càrrecs de la Generalitat, que es queixen que la seua retribució té un nivell baix: Un conseller cobra 57.599 euros bruts a l'any mentre un portaveu adjunt en les Corts percep un salari de 63.707,08 euros bruts a l'any, que amb el sobresou s'estira fins als 77.707, superant el salari de Fabra.

El Grup Popular paga els sobresous com si foren dietes i cada diputat justifica per escrit que percep en concepte de desplaçaments aquestes quantitats i signa un escrit justificant la percepció en funció dels desplaçaments realitzats a les poblacions en el marc de la seua activitat parlamentària i política del partit. Se'ls descompta la corresponent retenció fiscal, que és diferent a la qual els realitza la Càmera en la seua nòmina pel que, en realitat, és com si els cobraren d'una altra empresa.
-