L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 6 de febrer del 2013

La Policia Local de Tavernes realitza cursos de seguretat viària als centres educatius de primària



La Policia Local de Tavernes realitza aquests cursos de seguretat viària als alumnes de tercer i cinqué dels centres educatius de primària de la ciutat. Un segon pas serà la implantació als Instituts, on molts joves estan a punt d’obtindre la llicència de conducció o ja la tenen.

L’objectiu d’estos cursets és ensenyar els menuts a creuar la via pública pels passos de vianants, saber interpretar la senyalització viària, els semàfors, com circular amb bicicleta seguint les mesures de seguretat adequades, casc, reflectants, llum en la bici i ús correcte dels carrils bici, entre altres.

L'educació vial resulta positiva en molts aspectes i a llarg termini, obté bons resultats perquè els xiquets creixen prenent consciència del respecte a les normes viàries. La Policia Local també té previst realitzar conferencies als joves dels Instituts, referent a la conducció de vehicles, efectes de l’alcohol, drogues i altres comportaments no desitjables.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Evarist Sansaloni, ha indicat que “els cursos de seguretat viària per als xiquets són impartits per tres agents, que diàriament dediquen uns minuts a la formació i a la prevenció educativa dels nostres escolars per a evitar tant com siga possible haver de lamentar accidents. Els alumnes reben els cursets per partida doble, als 8 i als 10 anys, per a reforçar uns coneixements absolutament vitals i que complementen els ensenyaments de l’escola i de la família”.

Aquesta formació es donava fora del torn de servei policial i cobrant hores extres. Enguany, s’ha seleccionat els agents en base a la seua preparació i s’hi realitzen dins de l’horari laboral, per tant no representa cap despesa extra impartir l’educació vial a les escoles.

També s’ha intentat comptar amb karts o bicicletes especials, per a realitzar simulacres de circulació amb els xiquets i practicar el que s’ha dit teòricament. Els mitjans es van demanar abans de l’inici del curs escolar a la Prefectura de Trànsit de València i s’està a l’espera de la resposta. Segons ens han comentat, a aquest organisme li es complicat poder atendre totes les peticions per la gran demanda existent. 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Eixa activitat sembla molt bona per als xiquets. Deurien plantejar-se fer també estos cursets als majorets, hi ha molt de cerril que té cotxe o moto. De vegades, creuar per un pas de vianants, és una aventura i jugar-te la vida. Tots tenen pressa i ningú vol parar a cedir el pas als vianants. Estan cerrils.