L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 28 de febrer del 2013

A la cua en compliment del deficit: el territori valencià el de més dèficit de l'Estat. I la Generalitat es queixa del finançament valencià mentre a Madrid el PP vota en contra de millorar-la



El conseller Moragues (PP) es queixa del finançament de Madrid
El País Valencià va tancar el 2012 amb un dèficit del 3,45% del PIB, segons dades del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. La xifra és un clar increment, quasi dos punts, per damunt de l'objectiu marcat: un 1,5%. 

La xifra és la pitjor de tots els territoris autonòmics i al respecte el conseller d'Hisenda, Juan Carlos Moragues, s’ha volgut consolar al recordar que l'any 2011 el dèficit va ser d'un 4,9%. També ha subratllat que la partida d’ingressos mes important per a la Generalitat prové del sistema de finançament i ha recordat que “estem per davall del finançament per capità”. 

Moragues s’ha queixat del fet de que els valencians no percebem la mitjana espanyola i que la Generalitat hauria de rebre 200 euros més per valencià. Una simple multiplicació deixa clar que els valencians perdem 1.000 milions a l’any d’ingressos: 200 euros x 5 milions = 1.000 milions. Tot gràcies al sistema pactat pel PP i PSOE. 
 
El que no ha fet Moragues es queixar-se de l’actuació del seu partit i dels diputats valencians al Congres de Madrid. Els valencians del PP a Madrid despús ahir van votar en contra junt a UPyD de la proposta d’EU en el sentit que es millorarà el sistema de finançament de les terres valencianes. PSOE i Compromís votaren a favor, pero el PP i els valencians del PP en contra. I després diuen que defensen els interessos de la seua terra. ¡I damunt voldran que ens ho creguem”.
 
El ministre Montoro, en roda de premsa, ha destacat que com el dèficit de les autonomies ha estat en conjunt només dues dècimes per sobre l'objectiu, això deixa de costat el debat sobre la viabilitat de l'Estat de les autonomies. També ha avançat que "no hi haurà necessitat de nous ajustaments al 2013" i que encara que la llei d’estabilitat preveu sancions als territoris que no han complert l’objectiu, no n’ha volgut parlar i esperarà a tindre les xifres tancades per a possibles actuacions. 
-