L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 14 de febrer del 2013

El PP és demostra com una màquina de destrucció d'ocupació. Les polítiques del govern del PP augmenten la desocupació a la Safor-Valldigna

La política de Rajoy i el PP, una maquina de desfer ocupació


La reforma laboral del govern de Rajoy a més d'un efecte accelerador en els acomiadaments i la destrucció d’ocupació, s'ha demostrat que és una manera de sembrar la por entre els treballadors que han vist retallats drets laborals i se'ls facilita l'acomiadament en pitjors condicions.

La Comarca de la SaforValldigna ha vist augmentar en 812 els aturats en el mes de gener, amb la qual cosa s'aconsegueix la xifra de 19.681, un augment del 4,30%. Aquesta variació és pitjor que la que es va produir l'any 2012, quan en el mateix mes la pujada de l'atur va ser del 3,75%. 
A la comarca, Gandia és una de les poblacions amb major atur, ha pujat 372 persones el gener, i arriba a la xifra de 9.507 persones sense treball. A Oliva, són 69 persones amb un total de 2.920 i en Tavernes l'increment és de 88 persones i arriba als 1.888.

Per sectors, en l'agrícola l'atur augmenta en 63 persones, el 9,81%.; en la indústria hi ha un increment de 50 persones, el 2,44%; en la construcció existeixen 16 desocupats mes, un 0,59%, i el sector serveis ha registrat un increment de 666 aturats, un 5,13%.

En termes interanuals, la desocupació a La Safor ha augmentat l'últim any en 1322 persones, el 7,20%. Per sexes, la desocupació interanual ha augmentat entre els homes el 5,34% i en les dones el 9,23%.

En el territori valencià, l'atur va pujar al gener i afecta a 586.420 persones. L'augment interanual ha sigut del 6’28 %, mentre a Espanya l'atur va pujar al gener 132.055 persones, deixant la xifra total en 4.980.778 aturats, amb una variació anual del 8,285 %.
Totes les dades confirmen el que tots coneixem a traves dels mitjans de comunicació: la política d'ocupació de Rajoy està resultat un total fracàs i és una maquina de destruir ocupació, i el que és pitjor, no existeix cap indici favorable en les perspectives del mercat laboral. 
El govern de Rajoy, al costat del govern del PP valencià, són els únics responsables per ser els únics que tenen les competències per a legislar en matèria d'ocupació. I cada dia dia que passa, es fa mes necessari un pla de xoc en les terres valencianes que servesca per a estimular l'activitat econòmica, ajudar als col·lectius amb majors dificultats per a trobar una ocupació i atendre el greu problema de l'atur juvenil.

Però això el PP valencià no ho farà, immers en una crisi econòmica, sense cap tipus de recursos després d'haver malbaratat els diners públics amb grans esdeveniments, fastos i grans construccions que s'han comprovat innecessàries (aeroport de Castelló, Ciutat de la Llum, Terra Mítica...) o en ajudes al “gendre” a mes de Gurtels, Emarsas i altres.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Abans els problemes del atur eren del govern local.
Ara son del nacional.
Si tirant balons fora sou els millors

La Cotorra de la Vall ha dit...

I ens mantenim. I estem convençut , en que la situació actual és esdevinguda, quan a Tavernes, una gran part per la política duta a cap pel govern municipal del PP a Tavernes durant els 16 anys del seu govern.

Els fets:

- No potenciaren els polígons industrials ni l'arribada de noves empreses a Tavernes.
L'unic poligon d'iniciativa municipal que s'ha fet, el d'El Pla, va ser de l'any 1997-1998 i vulgues tu o no va ser per "cabuderia" de M. Bononad, regidor d'urbanisme del Bloc, perquè el PP estava en contra, Finalment es va apuntar quan va vore que el procés des de la regidoria d'urbanismes era irreversible, i sobre tot es va apuntar la regidoria d'Hisenda perquè tots els propietaris havien dit que si, i havia arribat l'hora de cobrar i gestionar les quotes urbanístiques. I sabem molt, però que molt bé els que diem.

- El poligon el Cambro, el polítogn el Teularet, el poligon ambpliació d'El Pla... ni una simple gestió per dur-los endavant en 12 anys de govern de majoria absoluta del PP.

- El polígon de l'Estació es privat.

- No es va iniciar cap sector dels de la platja. No es va avançar en el sector 17 (Marenys 2A). Només es va treballar per afavorir empreses com LUBASA i altres de fora (parquing, piscina i no anem a entrar ara en altres qüestions), però les del poble res, les molletes de pa que queien de la taula de les empreses de fora.

- No es va potenciar el sector agrícola, que havia sigut de sempre la "niña bonita" de Tavernes, sino tot el contrari, es va potenciar que s'abandonara per beneficiar els PAIs. Durant l'etapa del PP practicament desapareixen tots els comerços i magatzems de Tavernes. ¿Per què? ¿Quines ajudes i beneficis van tindre? Cap.

- Tot el sector productiu tradicional de Tavernes, que és el valencià, el PP l'ha abandonat en els 12 anys de govern absolut, només pensant en el negoci fàcil dels PAIs i la rajola.

En eixes condicions el PP és el culpable de la situació actual, un PP que veu com en l'ultima legislatura, quan la cosa comença a pintar malament, passa de 546 aturats en gener del 2007 a 1853 en juny del 2011. I fixa't-hi be: no son xifres que es donen en el 2012 i en el 2013, quan pitjor estem. Tavernes ja anava prou davant de la tronada de l'atur en la passada legislatura, com a fruit de la nefasta política municipal del PP.
I damunt ara, quan haveu deixat un Ajuntament que no té ni per a pipes, demanes solucions. Ja fan prou pagant el que deixareu de deute, pagant a proveidors i mantenint els llocs de treball a l'Ajuntament.

Si vols més informació:
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/search?q=atur+Tavernes