L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 4 de febrer del 2013

De vandalisme i falta de civisme.




Hi ha qui no té altra faena o millor distracció que passar el temps trencant el mobiliari urbà. Unes vegades són els bancs del poble qui “paguen” la seua incivilitat, unes altres són les parets les que apareixen pintades o els senyals de trànsit, com deixa clar la fotografia que ens han enviat del final de l’Avinguda de Malta. El senyal va estar arrancat durant la matinada de divendres. No va ser un senyal doblegat pel vent, sinó conscientment forçat fins fer-lo caure a terra. La resta de senyals sense cap novetat. 

No és l’únic cas de vandalisme. El GMV denuncia en un comunicat que moltes de les senyalitzacions indicatives de rutes i senders han patit actes de vandalisme. I ací, hi ha un problema afegit: que els senyals no estan a la mà, com als pobles, sinó que cal anar a buscar-los a la muntanya. I teòricament la gent que va a la muntanya és per gaudir-ne i passar un bon dia. Però sempre hi ha gent per a tot...

Hi ha també la falta de civisme, derivat de no seguir les normes, passar olímpicament d’allò que hi ha marcat o del que el  sentit comú ens diu que cal fer. Seria aparcar en doble fila o allò on no toca, tirar els papers al carrers o altres fets, com per exemple traure trastos al carrer però sense comunicar-ho a l’Ajuntament i fora dels dies d’arreplegada.  I si ningú diu res, enmig del carrer queden. 


Ens conten que això va passar fa uns dies al costat del restaurant San Bernardo de la platja, i el propietari es va vore obligat a demanar a l’empresa de neteja que li llevaren la gran quantitat de trastos que un veí havia deixat al carrer en buidar un pis. L’empresa no estava d’acord en l’arreplegar-ho, no era el dia marcat i demanava al restaurant que informara i denunciara l’autor a l’Ajuntament. I sembla ser que un cas semblant de buidar un altre habitatge també es va donar al poble i amb el mateix veí. 

També trobem falta de civisme, en un altre cas, que també ens han contat, i que va passar a l’horta temps arrere. Un llaurador anava a arreplegar les botelles i bosses que s’havia tirat fora dels contenidors prop de la sèquia La Bova, al temps que es queixava de quant malament actua la gent. un altre llaurador, li va dir: No faces res. Això es faena de l’Ajuntament, deixa-ho estar i que ho arrepleguen i ho tiren ells al contenidor!.  Es notava que coneixia bé les obligacions municipals, però com a ciutadà...  

En el cas dels senyals dels senders, el GMV demana a les administracions facen un esforç per reposar els senyals trencats el més prompte possible. Però cal tindre una cosa ben clara: els senyals no es trenquen a soles, ni els dels senders ni els de trànsit, com les parets no s’embruten a solen ni els graffits apareixen pintats perquè sí i  els carrers no s’embruten, els embrutem els ciutadans, o les voreres no tindrien cagades de gossos si els propietaris les arreplegaren. 
-

4 comentaris:

Robinjut ha dit...

També als columpis de la placeta del tio Juliet i del Parc Cantalot han foradat el sol i fet saltar el material esponjos que protegeix de les caigudes. Cal que ens fem l'ànim els adults en educar i denunciar encara que no siguen els nostres fills, sinó som còmplices de la gamberrada. També tornen a vores regalets dels gossos per damunt les voreres. No es prou amb campanyes de conscienciament.

Anònim ha dit...

jo passeje al meu gos per l'avinguda marjaletes i he de dir q no hi ha cap paperera fins aplegar a bicis pachés,així i tot,com a obligació meua q es,m'enduc el premi de l'animalet a casa.

Robinjut ha dit...

Anònim, presenta una quiexa formal, per internet ho pots fer a la web de l'Ajuntament hi ha una secció de correu a l'alcalde. Que es note que hi ha participació ciutadana.

Sancho Panza ha dit...

La veritat que, em sap mal dir-ho, però la gent del meu poble estem PER CIVILITZAR. I després es queixen dels "peluts" del Festivern... Sense comentaris!! Patètic!!