L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 25 de febrer del 2013

La Mancomunitat de la Valldigna dóna a conéixer la programació del Dia de la Valldigna

La Mancomunitat de la Valldigna ha donat a conéixer el cartell oficial i els actes que avui celebren les poblacions de la comarca per commemorar l'efemèride de la fundació del Reial Monestir de Santa Maria de Valldiga per Jaume II el Just. 

La programació, com ve essent habitual, conté actes lúdics, culturals i musicals. Aquesta és la programació:


DIJOUS, 28 DE FEBRER

A les 19h conferència “La política rusa desde la desintegración de la Unión Soviética”. Ponent: Ricardo Martín de la Guardia. Almàssera del monestir.



DIVENDRES, 1 DE MARÇ

A les 19h conferència “De la Transición modélica al descrédito de la Segunda Restauración”. Ponent: Julio Pérez Serrano. Almàssera del monestir.



DIMECRES, 6 DE MARÇ

A les 19h presentació de la Revista d’investigació i assaig de la Valldigna “L’Avenc” a l’almàssera del monestir.



DIJOUS, 7 DE MARÇ

A les 19h inauguració de l’exposició “Mirades joves de l’art. Intercanvi d’experiències de la interpretació artística” a l’almàssera del monestir.



DIVENDRES, 8 DE MARÇ

A les 19h presentació del llibre “El valencià de la Valldigna” de Joan Giner Monfort i tot seguit, a les 20h actuació del “Cor de Cambra QuinzedeMarç” a l’església del monestir.

A  les 21h lliurament dels “XIV Premis Valldigna” a l’almàssera.



DISSABTE, 9 DE MARÇ

A les 11h inauguració “I Fira de la Valldigna” amb les actuacions del “Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes”, “Dolçaina i tabalet La Valldigna”, “L’Ajunt de la Bóta” i la “Muixeranga d’Algemesí” a les portes del monestir. A més, la recreació d’artesans d’època.

A les 17h revetlla amb “Orquesta La Pato” a la Font Gran de Simat

A les 20h aplec de la “XVIII Marxa amb torxes” i lectura del manifest a les portes del monestir.



DIUMENGE, 10 DE MARÇ

A les 10.30h santa missa a l’església del monestir.

A les 11h continua la “I Fira de la Valldigna” a les portes del monestir i a les 11’45 hores,concert de l’Orquestra “La Valldigna” a l’església monacal.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La fira del diumenge només són paradetes d'artesans, o també hi ha algo per als xiquets?

Anònim ha dit...

Per que hi ha solapaments en actes programats la Valldigna i a Tavernes? El divendres dia 1 hi ha una coferencia al Monestir i el homenatge a Angel Mifsud a Tavernes i el dia 10 Misa, concert i fira al Monestir i Poesia al Moli a Tavernes.
Ja va pasar algo paregut al divendres amb el teatre i les albades i ara continua pasant.

Anònim ha dit...

Potser siga perquè són diferents els organitzadors i cadascú busca l'hora que millor veu per als seus objectius i interessos.
També cal pensar amb els "actuants" i allò que es diu "problemes d'agenda" i que fan que els actes no siguen el dia i hora i moment en que l'organització voldria. No sé si es el cas.
De tota manera són actes en pobles diferents i jo no mire tan gran solapament. A la Valldigna hi ha prou gent per omplir-los tots si hi ha ganes i voluntat. ¿N'hi ha?
El dia 1 la conferència és a les 7 a Simat i la poesia dedicada a l'Angel Mifsud a les 8. Amb un poc de bona voluntat arribarem als dos llocs.
I sobre els del dia 10, la missa (què vols et diga?) i la fira no és a la mateixa hora i a més la fira està tot el dia i ja estava el dia abans i no canvia amb el pas del temps, o siga no veig el problema i quant el concert es a Simat i la poesia del Moli a Tavernes.
Ací reconec que es podria donar el cas de persones interessades en anr-hi els dos llocs. Jo per exemple, si he de triar, ho faré per anar al Molí i no és per res ni em malinterpreteu, sinó perque encara que no em perd els concerts
de l'orquestra en aquest cas, escolliré la poesia perquè dubte hi haja una altra oportunitat d'assistir-hi perquè no crec es repetesca. Concerts confie en que l'orquestra n'oferesca molts, durant molts anys i poder anar-hi.