L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 25 de febrer del 2013

El govern valencià forçat a anul·lar per sentència del Tribunal Suprem les llicències de TDT, atorgades majorment a empreses afins al PP.

El govern valencià del PP no ha tingut més remei i s’ha vist obligat, per sentència judicial, a anul·lar les 42 llicències de TDT concedides el 2006. El Suprem basa l'anul·lació en el fet que el govern havia delegat en l'empresa Doxa Consulting la valoració de les propostes i considera que una empresa privada no reuneix garanties d'objectivitat i imparcialitat. També perquè en la comunicació del govern no constava la valoració feta per Doxa Consulting i, per tant, els aspirants rebutjats no coneixien perquè no s'acceptava la seua oferta. 

Les llicències de TDT van ser un vestit fet per Esteban González Pons a empreses afins al PP, a constructores ficats en el joc de la comunicació, desplaçant a empreses que seguien criteris professionals i de cobertura informativa. 
 
I això els valencians i valencianes ho hem pagat tots aquests anys: pel·lícules de molt baixa qualitat i de molts anys d’antiguitat, emissió en cadena des de Madrid amb incompliment de les normes que obliga a fer producció pròpia, programes que parlen dels pobles de la demarcació de la TDT i, el que és més greu, no s’ha complit per a res el percentatge d’emissió en valencià. Mentre això passava, el govern del PP no ha posat ni una sola denúncia als seus benvolguts amics, les denuncies nomes eren per a ACPV per la TV3. 

Avui mateix Compromís ha anunciat una proposta en Les Corts Valencianes perquè queden excloses de la nova adjudicació de la TDT totes les empreses que han incomplit la legislació aquests anys. 

Enric Morera ha recordat que “empresaris i empreses vinculades a la trames Gürtel es van beneficiar de les llicències concedides per González Pons i beneïdes per Francisco Camps i que els tribunals han invalidat”. 

Per tant i en conseqüència, el president Fabra té l’oportunitat ara de fer un procés net, transparent i amb una TDT amb empreses d’ací, que facen programes d’ací i que complisquen amb la nostra llengua i, sobre tot, que no estiguen implicades en processos judicials massa coneguts.  ¿No se li demana massa al senyor Fabra i al PP? 
 
- Segons la premsa i el comunicat de Compromís
-

1 comentari:

Robinjut ha dit...

El poder s'ha fet unes lleis i una justicia a la seua mida, sino vejeu la tira d'anys que portem amb estes pseudoTV del PP. I la justícia serà injusta sempre que es dedique a fer el canvi de llicències sense demanar-ne res a compte, ni diners, ni el més important, el buit cultural que han produit i ningú ha reposat. Ara ho acompanyaran amb la privatització de Canal9 i faran tot l'impossible per retardar les emissions de TV3, la cultura valenciana la volen deixar erma com Castella.
De les TDT's potser acabaran sense donar cap llicència a ningú.