L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 19 de febrer del 2013

¿Pintem alguna cosa els valencians de la mà del PP i del PSOE?: L’Estat Espanyol ha reduït el 90% les inversions en el nostre territori els darrers cinc anys


La Cambra de Contractistes de la Comunitat Valenciana (CCCV) s'ha mostrat contundent i pessimista respecte a la licitació d'obres públiques a partir de les dades del 2012: Hi ha un enfonsament del sector de l'obra civil en el territori valencià.

Les dades són greus: les inversions en obres públiques s'han reduït una mitjana del 90,46% en els últims cinc anys. O dit d'una altra manera, el 2012 amb 475 milions licitats és només el 9,5% de les obres licitades en el 2007, amb 4.978 milions. 

Qui menys ha invertit en el territori valencià és l'Estat, que va licitar 2.173 milions d'euros l'any 2007 i només 166,9 milions el passat any, és a dir, un 92,32% menys. El sector considera que ha de ser el Govern de Rajoy qui rellance l'activitat, perquè a la Generalitat, “per la seua situació financera” no s'esperen en anys pròxims. 

El sistema de finançament autonòmic de l'Estat Español, aprovat i recolzat durant anys pel PSOE i PP, ens ha dut a la cua de la inversió i, com diu la Cambra de Contractistes i no nosaltres, el deute d'inversió estatal en obres per a la nostra “Comunitat” suma 10.600 milions en només una dècada. 

L'administració autonòmica té una situació similar: el govern valencià del PP ha propiciat una caiguda en les licitacions del 90,41% en cinc anys, passant d'1.886 milions en 2007 a 180,9 milions. I com recorda la Cambra de Contractistes el 95% de les inversions es destinen «no a la licitació d'obres noves, sinó al pagament d'expedients pendents endarrerits i a l'abonament d'anualitats en curs». 

La reducció pressupostària de l'Estat i la Generalitat també es nota en les infraestructures de diputacions i ajuntaments, amb un descens mitjà del 86,1% entre 2007 i 2012: 917 milions en el 2007 i 126 milions de 2012. 

En el cas dels ajuntaments, les retallades en ajudes, subvencions i diners destinats a obra pública local ha motivat una paralització de les inversions en els municipis. Només per posar un exemple que tots coneixem, Tavernes, pensem en la circumval·lació, la millora del rio Vaca, el projecte del Parc del Cantalot, la nova depuradora, el col·lector d'aigües pluvials de la platja.... I a sobre, després hem d’oir en boca dels “palmeros” del PP que si l'ajuntament de Tavernes no potencia les obres i l'ocupació local, i que si això o allò. ¡Quin morro tenen! Sembla com si l’ajuntament posara la paella al foc i fera diners! El “seu” govern a Madrid i la Generalitat retallant i retallant fons destinats als ajuntaments i ells arruïnant Tavernes!.

Perquè no solament és l'enfonsament del sector, sinó el que hi ha darrere: enfonsament d’enginyeries, consultories, derivats del ciment, transports, asfalt, obrers, fusters, pintors ... De fet, cada milió d'euros invertit en obra civil genera 12 ocupacions directes, sis indirectes i altres cinc induïts que, al seu torn, suposen una tornada fiscal del 60% a curt termini per a les arques públiques (IVA, IRPF sobre remuneració dels assalariats, cotitzacions socials o impost de societats, entre uns altres). 

Els contractistes afirmen que va ser «un error» que el Govern de Madir decidira que el 20% de l'ajust del dèficit públic recaiguera sobre la inversió en infraestructures "sense tenir en compte l'increment d'atur que comporta". Així, en tota Espanya el sector de la construcció ha perdut entre 2007 i 2012 un total de 2.732.000 treballadors (baixes d'afiliació de la Seguretat Social), mentre que a la Comunitat la caiguda de les inversions s'ha traduït en la pèrdua de 180.831 treballadors, la qual cosa suposa el 43,35% del total a nivell autonòmic.
- Basat en Las Provincias
-

3 comentaris:

Indesidenter ha dit...

Acabe de llegir que el secretari del PSOE valencià, Ximo Puig, en un forum de debat ha manifestat que tant les inversions de l'Estat com el model de finançament suposen un fre constant per al progrés valencià.
I per acabar-ho d’arredonir, ha afirmat que els valencians estan exhausts d’ofrenar noves glòries a Espanya i que ells, els socialistes valencians, a partir d'ara només acceptaran un tracte des de la igualtat. I per començar, ha demanat al Consell del PP que defense els interessos valencians.
I ho ha dit, i supose que s’haurà quedat tan panxo! I que ho diga ell en nom del PSOE, el partit coparticep i co-responsable de l’Estatut de segona que tenim, d’haver acceptat el sistema de finançament que tenim; d’haver aprovat de la mà del PP la reforma de l’Estatut on això que ara diu ni volgueren sentir-ne parlar quan ho proposava Compromís i EU en la passada legislatura.
Que ho diga el partit , el presumpte PSPV, que en tot allò que fa referència als valencians i la nostra terra s’ha ajupit, s’ha agenollat i ha callat davant els interessos de Madrid, encara que ens foteren als valencians.
“Cosas veredeis, amigo Sancho”.

Robinjut ha dit...

Tenen ben triats tant abans Zapatero com ara Rubalcaba i Rajoy als seus deixebles a les perifèries. L'únic partit nacionaliste espanyol que pesa algo a províncies són els socialistes a Catalunya, però així i tot depenen del dictat de Madrid. En açò no hi ha hagut transició des del franquisme, continuem funcionant com les regions militars o les diòcesis de l'esglesia. I després ens diuen insolidaris!
Jo ací, des de Lerma i Ciprià que ens feren coincidir amb la millor època del blaverisme ja ho tinc clar. I ja han passat anys perque pogueren rectificar, ja!

Anònim ha dit...

Em reduïrlos els valencians el numero de vots , en pau .