L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 22 de novembre del 2012

Un nou escàndol valencià?


La portaveu adjunta de Compromís en Els Corts Valencianes, Mònica Oltra, ha assegurat que Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) ha pagat 621.000 euros en vuit anys a l'empresa consultora que va assessorar als tècnics que van comparèixer en la comissió d'investigació sobre l'accident del metro del 2006.

Oltra ha explicat en la comissió d'Obres Públiques dels Corts que l'empresa H&M Sanchis ha rebut de FGV des de 2004 a 2011 "diners molt per sobre del preu de mercat" sense concurs, sense resolucions i sense contractes que justifiquen eixa despesa.

Oltra s'ha preguntat "de qui són amics" H&M Sanchis, ja que "fa olor de podrit" que l'empresa que va fer el "treball brut" en l'accident del metre haja rebut "60.000 euros a l'any" per preparar una roda de premsa. Oltra ha qualificat  "irregulars" eixes adjudicacions.

Com a exemple, Oltra afirma que FGV va pagar 6.000 euros per la preparació de la roda de premsa coincident amb el cinquè aniversari de l'accident de metre en el qual van morir 43 i 47 van resultar ferides, o 7.500 euros pel pla de comunicació per l'arribada de l'AVE a València, així com 6.000 per preparar l'estratègia comunicativa davant la reordenació del sector públic i les retallades, 6.000 euros per preparar la roda de premsa pel viatger mil milions i 7.500 euros per elaborar la intervenció d'un membre

La causa penal sobre l'accident està tancada, però hi ha un procediment judicial obert contra l'ex gerent de FGV, Marisa Gracia, i aquesta nova documentació, així com la que s'ha conegut aquests mesos despues de la resolució judicial, que es portarà al jutjat pot ser motiu perquè s'òbriga una altra peça per malversació de fons i prevaricació als responsables d'aquestes contractacions.
-