L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 11 de novembre del 2012

Un estudi de Celeste-Tel dóna a Compromís 3 diputats a Madrid

Clica damunt per agrandir
 Anàlisi:


L’estudi d’octubre confirma estudis anteriors (com l’avançat el passat 9 d’octubre pel diari El País) i que suposa un gran increment de l’expectativa de vot de la coalició Compromís, que passaria de l’actual 1 diputat (Joan Baldoví) a 3 diputats en el Congrés de Madrid.
El PP no ha tocat fons, segueix en caiguda en complir-se el desè mes de la seua victòria en les urnes en les eleccions generals, acumula ja una caiguda de 12,4 punts percentuals, passant del 45,2% del 20-N a l'actual 32,8%. 

Podem observar clarament definides tres fases en el comportament electoral dels últims deu mesos; entre novembre de 2011 i març de 2012 (Reforma Laboral, Vaga General 29-M i retard en els pressupostos generals de l'estat) els populars perden 3,9 punts. En el segon període, abril a juliol (Rescat bancari, Recortazo 11-J), el PP retrocedeix 7,1 punts percentuals. I finalment entre agost i setembre(IVA, PGE 2013) afig un altre descens d'1,4 punts. Els populars aspiren a obtenir 148/151 escons, enfront dels 186 del 20-N.

Des de l'inici de la segona fase a l'abril, els socialistes contràriament als popualres havien començat una lleugera recuperació, que els va portar el passat mes al 29,9%, el seu màxim des del 20-N. Però aquest mes retrocedeixen al 28,0% coincidint amb el major repunt d'IU que aconsegueix el 12,7% del vot a candidatura, amb el que en solament un mes passa de tenir una expectativa de 20/21 escons a tenir-la de 24/26. També UPYD rep una important embranzida que li fa arribar per primera vegada al 9,0% dels vots i al seu major nombre d'escons; 12/14.

També obtindrien escó en el Congrés dels Diputats el Partit Andalucista, PSM-Entesa,
Partit Regionalista de Cantàbria i Equo.

La intenció de participar en unes eleccions generals segueix descendint arribant a l'actual 57,3%,12,7 punts enferior a la registrada el 20-N, marcant un nou record històric, fins i tot molt per sota de l'obtinguda en les eleccions generals de 1979, que va ser del 68,0%, que fins ara havia sigut la de menor participació des de la reinstauració de la Democràcia en 1977.


Estudi complet:

http://www.celeste-tel.es/images/stories/Barometromensualoct2012.pdf
-