L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 28 de novembre del 2012

El govern valencià del PP i la nostra autonomia entre les menys transparents d’Espanya


El govern autonòmic valencià del PP es troba entre els menys transparents d'Espanya segons l'estudi realitzat per Transparència Internacional Espanya que es va presentar ahir a Madrid.

La falta de transparència del govern del PP valencià no és cap novetat i només fa falta acudir a les hemeroteques per a informar-se del seu grau d'opacitat i falta d'informació. Aquesta circumstància ha obligat més d'una vegada a l'oposició a acudir als tribunals per a exigir documents negats pel govern del PP als diputats valencians i que serien necessaris per al treball parlamentari de control i fiscalització.

En una puntuació d'índex 100, set autonomies aconsegueixen l'excel·lent: País Basc (97,5), La Rioja (97,5), Cantàbria (95), Andalusia (92,5), Navarra (91,3), Castella i Lleó (90) i Galícia (90). A la part més baixa se situen Múrcia (55); Castella-la Manxa (58,8), la Valenciana (63,8) i Canàries (63,8).

Transparència Internacional Espanya ha afirmat que autonomies com el País Basc i Cantàbria han millorat respecte a l'anterior índex i com algunes ja compleixen els objectius de la futura llei de transparència, en tràmit parlamentari, cas de Cantàbria, Andalusia, País Basc i La Rioja.

Les comunitats amb menys de dos milions d'habitants són les més transparents, seguides de les mitjanes (entre dos i cinc milions), mentre que les majors (amb una població superior als cinc milions d'habitants) tenen un nivell de transparència menor.
-