L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 10 de novembre del 2012

Governar de cara al poble és possible: L'Ajuntament presenta la campanya de participació ciutadana “El barri on vivim. El barri que volem.”



L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, acompanyat de representants del govern municipal, va presentar ahir la campanya de participació ciutadana “El barri on vivim. El barri que volem.”, anunciant la celebració de sis reunions sectorial en aquest mes de noviembre, reunions totalment participaptives de cara al veïnat per tal de copsar els seus anhels, inquietuds i interessos respecte a la nostra ciutat.

L’alcalde va explicar que l’objectiu és definir i establir les línies generals del Tavernes del futur. Per això, el govern municipal de Tavernes es vol reunir amb tots els veïns dels barris de forma particular, per a analitzar les necessitats, inquietuds, propostes i les deficiències de cada barri i poder planificar el futur de la nostra ciutat. 

Jordi Joan va deixar ben clar que "no anem a fer miting pels barris. Anem a escoltar, a saber que volen, a sentir de la seua boca les necessitats i inquietuds". Igualment va destacar que "ens interessa molt consensuar i tractar eixos problemes amb tots els veïns i veïnes de Tavernes, perquè volen gobernar de cara i per als nostres ciutadans”.

La màxima autoritat vallera va aprofitar la presentación per convidar a més dels veïns i veïnes a totes les entitats, associacions, grups esportius i culturals perquè assistesquen a les reunions programades al llarg del mes i que tindran lloc majorment en els centres escolars.

Segons hem pogut conéixer totes començaran a les 7 de la vesprada i amb aquesta previsió:

Dilluns dia 12 Col·legi Divina Aurora (sector nord de Tavernes)
Dimarts dia 13 Col·legi Sant Miguel (Entre el carrer Barranc i l'oest del casc urba)
Dijous dia 15 Local municipal de la Platja ( platja de Tavernes)
Dimarts dia 20 Col·legi Magraner (Des del carrer Mare de Déu dels Desemparats fins a l'est)
Dimecres dia 21 Col·legi Alfàndec (de la carretera fins al riu Vaca)
Dijous dia 22 Ajuntament de Tavernes  (zona centre del poble)

   -

.

4 comentaris:

Juanjo Sala ha dit...

Faltarà la consignació presupostària per a executar una veritable política des de baix i que no quede sols en paraules i bones intencions. Hi ha llocs on ja s'ha fet decidir en cada barri quina obra es fa amb els diners que es destinen a ell (assemblees Marinaleda), o la votació directa d'assumptes ordinaris que preocupen a la gent (referendums i consultes a Suïssa).
Talvegada aplegàrem a això!

Anònim ha dit...

Juanjo, no cal anar a Marinaleda o Suïssa, els pressupostos participatius son una realitat a molts altres municipis, on un % del pressupost es dedica a les activitats que la població decideis, presentant propostes i votant-les.
Endavant, Jordi, que aneu pel bon cami.

Juanjo Sala ha dit...

He posat els exemples extrems, comparat en com està la democràcia per tot arreu. Són exemples, de dins i fora de que hi ha opcions, sempre que hi ha voluntat.
Perfecte que comencem pels pressupostos participatius, i les accions participatives, i les decissions participatives. Fins ara sols s'ha votat les propostes dels polítics triats, vorem si es dona el cas que a Tavernes es done democràcia directa, jo tinc els meus dubtes, talvegada m'equivoque.
Cal vore, per exemple al barri del Passeig-Colegi HHDC com el govern executa les demandes que li presenten els seus veins.

Indesidenter ha dit...

Juanjo: Un gran poeta va dir "se hace camino al andar".

I aquest govern ja ha començat a caminar. Durant molts anys i moltes legislatures, i encara que totes les comparacions són odioses, altres governs han estat sense moure's.

I no podem parlar de com executa les demandes de Passeig i voltants si no sabem res de que proposen. L'objectiu està ben clar "planificar, conéixer les demandes". Està clar que si jo quan vaja a eixa reunió per ser la meua barriada, sí dic que vull un heliport enmig del passeig, no s'executarà. Crec que m'entens.