L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 14 de novembre del 2012

Les grans pluges omplin el llac de La Goleta.


Vista general del llac aquest matí

Les fortes pluges han omplit a vessar el llac de la Goleta. Aquesta circumstáncia , que podríem considerar positiva per la renovació de l'aigua, ha portat també un component negatiu, que ha estat el desbordament del llac pel costat del Passeig dels Tarongers. Les pluges han estat acompanyades de fort temporal de llevant, amb gran maror i gran onatge, que a més d'engolir-se la platja de La Goleta, han impedit poder obrir comportes cap a la mar, tant del llac com del canal de defensa.

La mar s'ha engolit la platja
 La policia local, protecció civil, brigada municipal, brigada de l'agraria, membres del sindicats, així com algunes unitats de la Guardia Civil, entre altres, sota la coordinació del govern municipal han estat al llarg del dia vigilant i controlant la situació. 

Cal dir que el cas dels trams de carrer inundats en la Goleta no ha calgut cap mesura especial ni desviar el transit perquè el nivell de l'aigua no impedia el pas de vehicles.

Jardinet del costat del llac
Carrer lateral del llac inundat

Una vegada més, després de vist el succeït, es comprén la necessitat d'haver construït els col·lectors de la Goleta i desaigües de pluvials per evitar que tota l'aigua acabe en el llac i es puga desbordar, com ha passat avui. 

Això va ser un tema del qual es va parlar i molt durant anteriors legislatures, però que mai els governs municipals corresponents no van començar. Fins i tot, cal recordar que en l'Avinguda de la Marina, obra de la Generalitat aprovada per l'anterior govern, el col·lector que hi havia previst no s'ha executat al mateix temps que les obres de l'avinguda, i està pendent d'aprovació de les entitats autonòmiques.

-