L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 20 de novembre del 2012

Joan Baldoví fa un balanç del primer any de Rajoy: “Rajoy compleix un any de govern sense idees, incapacitat i sotmès als designis de la troica”



El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, afirma que el primer any de govern de Mariano Rajoy, del PP, “es resumeix d’una forma molt concreta: Incapacitat total de gestió i destrucció de l’estat del benestar, amb el conseqüent perjudici a la ciutadania”.

Baldoví assenyala que el govern de Rajoy està subordinat als designis i ordres de la troica i a una submissió total i absoluta a la canceller alemanya, Angela Merkel. “Econòmicament, el govern de Rajoy és un govern emmanillat, sense capacitat de reacció i esgotat d’idees en el primer any de legislatura”.
El diputat de Compromís considera que la reforma laboral de Rajoy, “només ha servit perquè puge l’atur i per a afavorir a la patronal. La pujada de l’IVA, ha perjudicat al consum, ha perjudicat a la indústria, al comerç i, especialment, ha dificultat molt als ciutadans per a poder arribar a final de mes”.

En matèria econòmica  ha indicat que l’única obsessió del govern de Rajoy ha sigut rescatar a la banca, als poderosos, als culpables en gran part de la gran crisi que patim en l’actualitat.  “Se’ls han donat subvencions, diners públics a fons perdut que no recuperarem, mentre es retallen sous als empleats públics i es redueixen les partides per a la sanitat, per a l’educació, per a la seguretat ciutadana, per a les infraestructures o per a fomentar polítiques per a reanimar l’economia”, segons Baldoví.

El diputat de Compromís  ha fet esment de com en les últimes setmanes, assistim amb perplexitat a una preocupació pels desnonaments d’aquells que mai no l’han tinguda. “Hi ha malestar social mentre la maquinària de l’estat s’ha posicionat clarament del costat dels bancs i no li ha tremolat el pols a l’hora d’enviar a funcionaris judicials i a policies per a expulsar de les seues cases a ancians, a famílies amb xiquets i a persones sense recursos”.

El parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista afirma que hi ha falta de voluntat política per a solucionar el problema dels desnonaments i molts dels drames que s’han viscut en l’últim any es podrien haver evitat, fa molts anys, tenint una legislació més moderna i feta per a defensar a les persones. “Insistim: cal la modificació de la llei hipotecària i l’aprovació de la dació en pagament, com Compromís ha exigit de fa molt temps, però sempre ens hem trobat un PP en contra de les persones”.
També ha recordat que en aquesta línea d’ajudar i beneficiar als poderosos s’han impulsat mesures que han fracàs estrepitosament, com l’amnistia fiscal, una acció que no ha resultat i que només serviría “perque blanquegen capitals aquells que s’han enriquit amb aquesta crisi”.

L’única cosa que ha fet Rajoy ha sigut instaurar un austericidi que està acabant amb l’estat del benestar i amb les persones. Per això, insistim en el canvi radical de l’acció política, que ha d’estar enfocada única i exclusivament en el rescat de les persones, perquè sense persones ni existeixen estats, ni països ni societats” ha afirmat Joan Baldoví.

TERRITORI VALENCIÀ

En clau valenciana, Baldoví considera que Mariano Rajoy segueix els presidents antecessors i ha continuat la marginació del territori valencià amb el finançament, amb els pressupostos generals de l’estat i amb les inversions. “És molt lamentable que el PP no haja donat suport, per segona vegada, les esmenes de Compromís”, perquè eren  per a millorar la inversió de l’estat en el territori valencià, però encara és més trist que des de Madrid no accepten les esmenes del PP valencià i que no es produïsca cap revolta ni protesta ni per part dels parlamentaris valencians ni per part del mateix president de la Generalitat.  

Tot açò, demostraria el servilisme del PP de la CV i que eixe partit mai no defensarà els interessos de la nostra terra mentre el seu partit governe a Madrid.

Baldoví ha recordat que Compromís ha presentat per als Pressupostos Generals de l’Estat de 2013 un total de 111 esmenes, totes rebutjades amb els vots del PP en el Congrés, inclós el vot negatiu dels diputats valencians del PP. Eixes esmenes demanaven inversions al País Valencià en el 2013 per valor de 410 milions d’euros, i entre elles hi era el finançament del projecte de canalització del riu Vaca.

El diputat de Compromís ha recordat que enguany s’han produït molts més greuges entre les quals esmentava el canvi d’opinió del PP sobre les prospeccions petrolíferes en el Mediterrani, la marginació dels nostres agricultors, l’ambigüitat absoluta a l’hora de defensar el Corredor Mediterrani, el càstig al sector tauleller de Castelló amb noves taxes o la falta d’inversió en els ferrocarrils de rodalia. Tampoc oblidava la negativa per a rescatar i alliberar l’AP-7 al seu pas pel País Valencià, mentre que l’executiu de Rajoy “rescata” les autopistes ruïnoses en altres llocs de la Nació.
-

1 comentari:

Enrique Estruch ha dit...

completament d'acord amb el titolar